Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

zo maak je makkelijk cheesecake met bosbessen (zonder gelatine!)

Ik had laatst een feestje waar ik met iedereen vision boards ging maken.
Op Mascha’s Beautygloss werd ik geïnspireerd door deze vrolijke en positieve dame. Tijdens dit creatieve project waren lekkere hapjes natuurlijk nodig! Dus ik had o.a. een cheesecake gemaakt… Ik ben gek op deze taart en ik ben ook super excited om dit supermakkelijke receptje met jullie te delen!
En ik gebruik geen gelatine, dus als je vegetarisch (of geen varkensvlees eet) mag je ook smikkelen van deze beauty!

cheesecake bosbessen3

 

cheesecake bosbessen5

B  E  N  O  D  I  G  D  H  E  D  E  N

200 gr bastognekoeken
50 gr roomboter
600 gr roomkaas (ik heb bij de AH roomkaas gevonden van Monchou)
150 gr kristalsuiker
3 eieren losgeklopt
250 gr bosbessen (ik heb de diepvriesversie van de AH gebruikt)
1 theelepel vanille extract/ vanillestokje
optioneel: citroenrasp van een citroen, voor de frissigheid

een groot stuk bakpapier (essentieel!)
een springvorm (24 cm doorsnede)

H  O  W  ?

1. Verwarm je oven voor op 175 graden celsius.

Belangrijk: Deze cheesecake moet een nachtje in de koelkast staan om mooi op te stijven dus houd hier rekening mee! Een avondje van tevoren dus maken en de volgende ochtend kun je hem al eten.

Ik gebruik de laatste tijd bakpapier in een springvorm om het makkelijk voor mezelf te maken: Niks plakt aan de bodem en het wordt knapperiger dan wanneer je de bodem met boter insmeert en dit erna met panneermeel/bloem bestuift!
Ik heb zo’n springvorm waar je de bodem en de zijkant van elkaar gescheiden kunnen worden. Dus heel makkelijk leg je bakpapier op de bodem (niets op maat knippen!) en dan plaats je de zijkant erbovenop en klaar is kees. Je kunt het overige bakpapier wat teveel is eraf knippenif you like.

B O D E M

2. Een belangrijk onderdeel van een taart en ook van deze cheesecake. Ik vind bastognekoekjes het lekkerste smaakje geven maar als je mariakaakjes ofzo in huis hebt, ook prima. Zorg dat je ze verkruimelt (zoveel je kunt). Ditkun je doen door ze in een plastic zakje te doen en dan met een zwaar object erop te meppen. Of als je een multihakker hebt, of zo’n profi keukenmachine. Doe ze daar in. De boter gaat bij dit mengsel,je kunt de boter smelten in de magnetron en dan roer je het door de kruimels. Nu gaat het mengsel op je bodem en druk je het met een lepel tegen de bodem aan.

3. LET OP: als ik klaar ben hiermee, knip ik wat bakpapier en plaats ik dit tegen de zijkanten aan van de springvorm (dit zorgt dat je de volgende dag geen gedoe hebt met de taart uit de vorm te halen). Dit hoeft niet perfect, wees een beetje creatief. Pas als je vulling erin gaat, zorg je dat het papier tegen de zijkant aanblijft. Het is de moeite waard!

V U L L I N G

4. Okay, we zijn al halverwege het proces. Doe al je roomkaas in een grote kom en roer het geheel tot er een glad mengsel ontstaat. Doe nu je suiker erbij. Weer roeren. Nu je eimengsel( klop het wel goed voor je het erbij voegt). Weer goed roeren met een lepel. Nu gaat de vanille erbij. En ikzelf voeg graag de citroenrasp bij voor een wat frissere smaak… En op het laatst je bosbessen ( je hoeft ze niet helemaal te ontdooien, haal ze gewoon uit de vriezer als je begint met de bodem te maken).
Ik roer ze niet tig keer door het beslag want ik vind het leuk als ik nog een hele bosbes zie in de taart. Maar als je wilt dat de cheesecake helemaal paars van kleur wordt; roer je gek.

Dit mengsel giet je nu bovenop de bodem en je zorgt dat de zijkantjes van de springvorm bedekt zijn met het bakpapier. Je taart gaat nu 50 minuten in het midden van de oven op 175 graden.

N  A    D  E    O  V  E  N

Als de 50 minuten voorbij zijn haal je hem er voorzichtig uit en laat je hem even afkoelen. Hierna gaat ie pas de koelkast in (afgedekt met plastic folie/ alluminiumfolie).
De volgende dag kun je hem makkelijk uit de vorm halen. Ikzelf heb wat geraspte kokos eroverheen gesprinkeld. Je kunt hier heel creatief zijn en bijvoorbeeld een chocolade ganache makenof wat extra bosbessen met wat suiker verwarmen zodat het een beetje stroperig wordt en eroverheen gieten. Its your call!

cheesecake bosbessen

 

cheesecake bosbessen1

 

cheesecake bosbessen2

cheesecake bosbessen4

Dat was em weer. Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren op kookgebied.

happy baking!

xoxo Floortje3 thoughts on “zo maak je makkelijk cheesecake met bosbessen (zonder gelatine!)”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code