Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

zo maak je de lekkerste koffie

Aan alle koffieliefhebbers,

Ik houd van koffie. Het liefste drink ik een paar keer per dag een  kopje. Ik houd van de smaak, de geur en het drinken van koffie. Ik maakte voorheen altijd de instant koffie van de Nescafé.

main pic koffiepotje

Maar sinds kort maak ik koffie met behulp van een koffiepotje. In Italië o.a. gebruiken ze de percolator al sinds het begin van de 20e eeuw. Je filtert de koffie d.m.v. het sijpelen van het water dat verwarmd wordt door een kleine opening. Ik ben nooit een fan geweest van een Senseo apparaat, dit noem ik gewoon geen koffie. Tegenwoordig heb je veel mooie design-looking koffiemachines (klein en groot) die je binnen een druk op de knop een kopje koffie geven. Maar ditis niks voor mij. Neen.  Persoonlijk vind ik het gebruiken van dit ouderwetse (dat nu weer een come-back maakt) koffiepotje een heel leuk ritueeltje. En het is zo gepiept. Het is goedkoper (je koopt verse koffie al vanaf 3 euro, waar je ontzettend lang mee doet) en de geur die het verspreidt…OMG I LOVE.

 

Ik zal je laten zien hoe je m.b.v. een percolator/koffiepotje je koffie klaarmaakt ( te koop vanaf 10 euro o.a. bij Bol.com : http://www.bol.com/nl/l/koken-tafelen/keukenapparaten-koffie-thee-percolators/N/11944/sort/product_prijs0/index.html):

 

1.Dit zijn de onderdelen van het koffiepotje; het waterreservoir links, het filtertje waar je de koffie in doet en het schenkkannetje waar de filterkoffie in terecht komt

IMG_5691

 

2. Je doet vers koud water in het waterreservoir. Tot hoever? In ieder geval niet meer dan het schroefje (zie je het zitten ad buitenkant?). Als je de allereerste keer koffie maakt moet je nog een beetje uitvogelen welke maten en hoeveelheden bij jouw smaak passen. De verse koffie (ik bewaar die van mij in een afsluitbare zak in de koelkast) doe je in het filtertje, maar let op: druk het niet aan! Gewoon dat het fluffy op elkaar ligt, als je begrijpt wat ik bedoel.IMG_5692

 

3. Ik gebruik deze koffie, ik houd van sterk. Ik doe sowieso melk bij mijn koffie dus het wordt sowieso wat milder. IMG_5695

 

4. Je ziet dat ik de koffie niet heb aangedrukt, gewoon zo laten en dan…IMG_5697

 

5. Met je vinger ga je langs de rand zodat het egaal wordt, niet drukken!IMG_5698

 

6. Draai de schenkkan er zo bovenop, en zet deze op een middelmatig vuurtje. IMG_5699

 

7. Zodra het water begint te koken hoor je het al pruttelen en je ruikt als de koffie eruit komt. Je wacht ongeveer 3 minuutjes, ligt eraan hoeveel koffie en water je hebt gebruikt. Hierna is het tijd om je koffie op te schenken.IMG_5703

 

IMG_5706

8. Voila, dit is mijn kopje koffie. Beter dan dit kan het niet. Sorry, in sommige restaurants is de koffie echt beduidend minder. Do you love coffee?Then make your own!

IMG_5708

9. Om je het nog even te laten zien hoe het koffiepotje eruit ziet.

koffiepotje schroefje

Enjoy your coffee moments!

 

xoxo Floortje

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code