Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

zo maak je de lekkerste kipfilet

zo maak je de lekkerste kipfilet

mijn perfecte kip uit de oven

Ik houd van kip. Maar enkel zout en peper werd voor mij een beetje saai. Dus ik gooide wat andere dingetjes bij elkaar en dit volgende recept kwam eruit: perfect gegaarde kipfilet uit de oven.
De kip wordt sappig, smaakvol en gewoon ontzettend lekker! Als ik deze kip maak dan zorg dat ik wat extra maak zodat ik het kan invriezen en de volgende paar keren niet hoef te koken. Ideaal als je uit de sportschool komt bijvoorbeeld!

main kip
De marinade voor de kip:

– een rode ui fijn gesneden in ringetjes
– 2 teentjes verse knoflook fijn gesneden
– peper,zeezout
– pesto (ik heb die van de Xenos genomen, vind ik prima van smaak,3/4 grote eetlepels)
– flink wat citroenrasp + het sap ( ik heb misschien 1/3e citroen gebruikt, kijk zelf maar)
– goede olijfolie (ik heb de extra vierge gebruikt)
– takje rozemarijn

De kipfilet (ik heb 3 grote kipfilets gebruikt)

– snijd ze zoveel mogelijk in gelijke stukken en snijd eventueel de stukjes vet eraf
– ik heb de kip gesneden in langwerpige stukjes van ongeveer 10 cm lang en 2 cm breed ( maar dit is een uitgangspunt)
– gebruik een schone snijdplank en mes, was je kip niet met water (dit is een fabeltje dat dit goed zou zijn, integendeel; je verspreid de bacteriĆ«n juist!)
– Als je de kipfilet hebt gesneden doe je ze in de kom met marinade en schep je het goed door. Doe wat plast folie eroverheen en zet het even in de koelkast (let op: hoe langer,hoe beter,maar ga uit van minimaal 30 minuten)
– Maak ondertussen je snijdplank schoon eerst met koud water en wat afwasmiddel en spoel goed af en erna pas met warm tot heet water weer met afwasmiddel. hetzelfde geldt voor je gebruikte mes.

Groente erbij?

Courgette is een perfecte groente hierbij,omg het gaat zo goed samen met de kip!
Ik snijd ook weer de courgette in gelijke stukken (hoe meer je dit doet, hoe beter alles tegelijk gaar wordt!). Een courgette door de helft en dan door de helft en nu snijd ik reepjes hiervan.

Ik doe eerst de kip in een ovenschaal, doe heel licht olijfolie op de bodem (want de marinade bevat al olie). De kip gaat erbij en dan gaat het de oven in op zo’n 150 graden. Na af en toe checken, ik denk na zo’n 20 minuten, kan je ook de courgette erbij doen. Laat het nog eens verder in de oven garen voor zo’n 10 tot 15 minuten.

Ik garandeer je dat je dit lekker gaat vinden. Helemaal als je het bijvoorbeeld afmaakt met wat zoete aardappel (gestoomd of gebakken) en wat verse koriander en mozzarella.

Probeer het eens uit,op een zondag of zo, dan heb je er zeker een paar dagen profijt van!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code