Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

zo maak je brownies ( inclusief kerst dessert idee)

zo maak je brownies ( inclusief kerst dessert idee)

brownies blog main

Zoals beloofd zou ik het volledige recept voor de beste brownies op mijn blog zetten. Dit is het klassieke recept en ik vind het de bom! Here it goes:

Nodig?

– boter   110 gram
– poedersuiker   165 gram
– pure chocolade   76,6 (ik gebruik eentje die minimaal 70% is)
– eieren   2 biologische eitjes
– cacaopoeder   15 gram
– bloem   75 gram
– snufje zeezout

– oven
– bakvorm
– bakpapier

Optioneel?

– espresso
– marshmallows
– cranberries
– elke noot die je lekker vindt, ik gebruik pecannoten
– als je dit in huis hebt: vanille extract! Oh ja geen vanillesuiker of aroma. Dat proef je niet echt. Bij Dille en Kamille of goede kookwinkel kun je vanille extract kopen…

– oven voorverwarmen op 160 graden

Hoe?

– verwarm de boter en chocolade au bain- marie tot een glad geheel, schenk het mengsel in een grote kom zodat het afkoelt

– meng je eitjes & poedersuiker. Gebruik een mixer om het mooi te mengen. Klaar? Dan gaat je choco-mengsel erbij. Goed roeren.

– nu kun je de optionele vanille extract of espresso erdoorheen doen. Het snufje zeezout en gezeefde bloem gaat erbij. Roer het geheel goed door. Nu zeef je de cacao erdoorheen. Roer nog eens goed.

– ik voeg mijn pecannoten en cranberries nog toe en roer het mengsel voor de laatste keer.

– Neem een bakblik en vet het globaal in, genoeg om wat bakpapier eraan te laten vastplakken.

– Je mengsel gaat erin en druk het in de hoekjes. Zet je bakblik in de oven en laat het geheel garen in het midden van de oven op 160 graden voor zo’n veertig minuten. let op: zoals je bij een cake een cocktailprikkertje gebruikt om te checken of ie gaar is, dit doe je niet bij de brownies. Je wilt namelijk geen chocoladecake maken maar een brownie( deze is lichtelijk zacht aan de binnenkant en een beetje knapperig aan de buitenkant)…

Dit was hem weer voor deze keer. Dit is een basis recept voor brownies en je kunt bijvoorbeeld variƫren met de pure chocolade (door de helft witte chocolade te gebruiken als je wilt) of je voegt nog kokosrasp toe. Alles mag, het is jouw brownie!

Oh ja,check mijn filmpje op youtube waarin ik je stap voor stap laat zien hoe je de brownie maakt. En aan het einde van het filmpje laat ik je zien hoe je met een simpel trucje de brownie tot kerstbrownie omtovert …

Happy holidays
xoxo Floortje

Check hier het filmpje voor de exacte instructies:



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code