zo maak je cottage cheese LEKKER

Waar haal je je proteïnen vandaan als je geen zin hebt in proteïne shakes? Ik wist het al een hele poos maar omdat ik cottage cheese gewoon niet erg lekker vond haalde ik het nooit in huis. Hartstikke dom natuurlijk want per 100 gr zitten er zo’n 13 gr eiwitten. Lekker veel, en het vult enorm!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Je kunt het gebruiken op toast, of als dip voor je saaie rauwkost. En ik doe het laatst door mijn salade, dan heb je een soort romige dressing substantie. Vet lekker!

Okay wat heb je nodig?

  • cottage cheese, die haal ik bij de Lidl maar elke supermarkt heeft dit wel
  • magere kwark, ik heb dit laatst gedaan en ik vond het een succes! Mixt lekker samen. Maar hoeft niet perse.
  • zwarte peper
  • zeezout
  • takje mint (is optioneel maar OH ZO LEKKER, vooral in de zomer) en bijvoorbeeld basilicum is er ook lekker bij!
  • teentje knoflook (tip: mijd de knoflook afkomstig uit China, deze is veel minder sterk van smaak dan bijvoorbeeld die uit Spanje)
  • appelazijn of vers citroensap
  • beetje olijfolie extra vierge

Hoe maak je dit?

Jah je denkt misschien van: ‘ Goh Floor, dat zijn een hoop dingen die je gebruikt’. Maar eerlijk is eerlijk, ik maak dit altijd op de automatische piloot en dan is het in nog geen minuut klaar. Overigens kun je clllllll die ingrediënten gebruiken voor andere dingen of je hebt ze meestal wel in huis (ik dan sowieso).

Je begint met het mixen van de cottage cheese (2 eetlepels) en kwark (2 eetlepels) en een drup appelazijn of citroensap. Mix het met een lepel.

Dan gaat de peper en zout erdoor. Ff proeven.

Nu doe ik meestal de knoflook erbij (pers deze het liefst ff) en roer weer.

Was een takje mint en snijd deze lichtelijk fijn. Doorroeren en op het allerlaatst doe ik de olijfolie erbij (een paar drupjes) en dan proef je of het niet te sterk is. KLAAR!

 

TIP: mocht je a- verstand hebben van koken, begin dan niet met een heel knoflookteentje maar gebruik eerst de helft of een kleine, zo kan je de smaak telkens opbouwen.

Ben je de mist ingegaan en is de boel te sterk geworden? Geen paniek, doe er weer wat extra kwark of cottage cheese bij, roeren en proeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code