Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

zo gebruik je knoflook, 4 manieren

zo gebruik je knoflook, 4 manieren

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Hai lieverds!

We gebruiken allemaal wel eens knoflook in ons gerecht (ik best vaak eigenlijk) en het leek mij handig om nu te laten zien hoe je knoflook op de juiste manier hoort te gebruiken.

Want de meeste mensen gebruiken zo’n knoflookpers om de boel lekker fijn te maken maar ik heb laatst geleerd dat je die fijne prut uit de pers beter niet kunt gebruiken om in de koekenpan verder mee te bakken. Waarvoor dan wel? Ik ga je 4 manieren laten zien,komt goed!

manier 1:

Dit is een hele makkelijke en boy oh boy ik houd hier van! Je snijd een knoflookteentje doormidden en als je dan een geroosterde boterham/broodje/toast whatever hebt, wrijf je met de platte kant van het halve knoflookteentje over het brood. Een paar keer en dat is het. Probeer dit eens want dit is echt goddelijk en zo makkelijk! Een tomaatje ofzo erboven en/of plakje kaas en wr ff terug in de oven…YUMM

manier 2:

Heb je weinig tijd en wil je je gerecht in zijn algemeen een knoflook ‘touch’ geven? Snijd dan een teentje knoflook in plakjes zoals op de foto (ongeveer dan he:)).

Verwarm ze samen met je olie naar keuze en VOORDAT ze bruin worden haal je ze eruit. Omdat je plakjes hebt gesneden kun je ze er makkelijk uitvissen. Oh ja, en zo wordt die olie niet bitter (wat wel zou gebeuren als je op dit moment fijngehakte knoflook zou gebruiken). Niet doen dus.

manier 3:

Ik heb eerder op youtube een filmpje geplaatst waarin ik je mijn favo manier van aubergine klaarmaken laat zien. Bij deze manier hak je de knoflook zo fijn als je kunt mogelijk met een mes.

Het verschil met de pers is dat je de knoflook niet kneust waardoor de aroma’s nog niet vrijkomen. Deze soort kan heel goed verder meebakken. Dus als je je uitje lekker zacht en glazig hebt gefruit en je tomaatje en vlees bijvoorbeeld, kan later de knoflook erbij. Zachtjes mee laten bakken en doordat je het aan het einde van het proces toevoegt wordt het niet bitter! Want niks is zo vies als dit!

Marinade met o.a. knoflook? Houd liever de knoflook apart en voeg de knoflook aan het einde toe zodat het , niet bitter wordend, mee kan bakken met de rest. Wil je de knoflook toch mee laten marineren? Prima, maar zorg dat je plakjes snijdt zoals manier 1 en dan kan je eruit vissen voordat je je kip gaat bakken!

manier 4:

Als je de knoflook perst dan merk je al dat je heel veel knoflook ruikt en je ziet ook dat er vocht vrijkomt. In feite is deze manier ideaal als je een sausje maakt. Gebruik de geperste knoflook liever niet om mee te bakken, alleen als je in tijdnood zit. regel is dan wel dat je het echt op het allerlaatste moment mee verwarmd ( en niet nog tien minuten laat meebakken anders bitter mensen!).

Ziezo,

Ik vond het zelf eigenlijk best grappig om te zien hoe je de knoflook moet gebruiken. Het is supergezond en geeft een heerlijke smaak aan je eten. En als ie niet bitter smaakt is dat een grote plus, een hele DIKKE + 🙂

Tot de volgende!

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code