Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Wat heb ik geleerd van het Keto dieet? (+ receptje bulletproof coffee)

Wat heb ik geleerd van het Keto dieet? (+ receptje bulletproof coffee)

 

Dit jaar kreeg ik in maart een wake- up call: ik paste niet meer in mijn vertrouwde jeans. Zo’n lekkere stretchy jeans van de Bershka, maat 38. Ik schrok enorm. Alhoewel ik sowieso niet lekker in mijn vel zat vanwege omstandigheden én ik mij liet gaan in slecht snacken is het snel gegaan met de kilo’s. Niet zoals ik was. Niet zoals ik wilde zijn.

Nu heb ik geen weegschaal in huis en ben ik totaal niet geïnteresseerd in cijfertjes. Maar aan mijn kleren was gewoon te merken dat het een beetje uit de hand liep. En vanaf dat moment ben ik kritisch gaan kijken naar mijn eetpatroon. Ik ben iemand die gewoonlijk gezond eet. En dan heb ik het over verse/diepvries groenten en fruit, geen kant en klare maaltijden, gember, knoflook, water/koffie en thee drinken, geen pakjes en vooral gevarieerd eten. Maar de afgelopen twee jaar heb ik eigenlijk niet goed genoeg voor mijzelf gezorgd en dat is menselijk en kan gebeuren. Maar ik voelde afgelopen maart dat ik er ZELF wat aan wilde veranderen en dat ik het zat was. Een dieet volgen heb ik nooit gedaan maar op de een of andere manier was ik helemaal into het Keto dieet. Ik had er het een en ander over gelezen en ik was gewoon nieuwsgierig ernaar. Dus bestudeerde ik wat mocht eten en hoe het allemaal een beetje in zijn werk ging.

Wat is het Keto dieet?

Kort gezegd: Het is een manier van eten waarbij je vooral veel gezonde vetten eet. Je mindert heel erg in je koolhydraten en je eet gematigd je eiwitten. Aangezien je weinig koolhydraten nuttigt houd je ook minder vocht vast. Er wordt dus ook sterk aangeraden om heel veel water te drinken. In deze post ga ik niet al teveel in over de ‘regeltjes’ die worden toegepast bij de Keto stijl van eten. Ik wil je in dit bericht vooral vertellen wat ik geleerd heb van de Keto manier van eten en waarom voor mij Keto op het juiste moment op mijn pad kwam.

 

-Voordat ik aan Keto begon was ik , ja ik durf dit wel te stellen, verslaafd aan suiker.

Ik nam elke dag wel iets van suiker tot me. En elke dag is veel. Keto heeft mij vooral geholpen om hier vanaf te komen. Dat is gelijk ook echt een pluspunt van de Keto style: je hebt een enorm verzadigd gevoel en je hersenen zenden je geen ‘I want a snack’- signaal. Ik had na een maaltijd nooit een moment dat ik nog iets nodig had om mijn trek te stillen. En de gezonde vetten spelen natuurlijk een grote rol hierin.

-Keto leerde mij weer om vanuit een basis te denken.

Ik was ervoor de weg een beetje kwijt en ik at wanneer ik zin had. Keto leerde mij weer een beetje structuur aan te brengen en ik merkte dat ik daar echt wat aan had. Ik at best veel vlees in die tijd en dan bakte ik bijvoorbeeld een hamburgertje en stoomde ik wat groente. Dat was dan mijn lunch. Maar met de gezonde vetten die je dan haalde uit het vlees, avocado, noten, olie etc was je goed gevuld. In de eerste dagen was ik soms zelfs een beetje misselijk bijna omdat ik niet gewend was zoveel vetten te eten.

-Keto leerde mij dat het goed is om gezonde vetten toe te voegen aan je eten.

Welk dieet of lifestyle of whatever je volgt. Die vetten hebben natuurlijk wel calorieën, vergeet dat niet, maar het vult je wel enorm en je hebt ze gewoon nodig. Sindsdien voeg ik meer olijfolie extra vierge toe aan mijn salades en heb ik altijd wat amandelen bij als ik onderweg ben. Hiervoor deed ik dat eigenlijk veel minder. Weet ook niet precies waarom. Maar ik ben blij dat Keto dit mij heeft bijgebracht.

-Keto leerde mij weer te genieten van mijn maaltijden.

Doordat ik zo gestructureerd en mijn maaltijden ‘from scratch’ moest voorbereiden, genoot ik stiekem meer ervan op het moment dat ik aan het eten was. Je stopt niet even snel wat in je mond. Nee, je snijdt, bakt, stoomt, opscheppen, bord opmaken, dressing erover en je mag dan genieten van je eindresultaat. Ik leerde ‘echt’ eten weer waarderen, hetgeen ik een beetje was kwijtgeraakt afgelopen jaar.

-Keto zorgde dat ik wat was afgevallen, ik zag dat vooral rond mijn buik alles wat platter werd.

Nu zal dit grotendeels watergewicht zijn geweest, maar vooralsnog zag ik resultaat. En zichtbaar resultaat werkt echt heel motiverend! Oh ja, en mijn huid werd zichtbaar egaler en stralender. Not too bad.

-Keto heeft mij bulletproof coffee leren drinken(zie foto bij deze post).

Ik ben een koffiemeisje, ik houd van koffie en drink er elke dag wel een of twee. Of drie. Tijdens mijn Keto tijd las ik over bulletproof coffee. What?? Ja, bulletproof. Sounds cool, no? In feite is bulletproof koffie een mengsel van koffie en een vorm van gezonde vetten. Het zorgt ervoor dat je hongergevoel heel lang wegblijft, een verzadigd gevoel houd je eraan over. Plus de vetten zorgen dat de cafeïne langzaam wordt opgenomen door je lichaam en je dus langer energie hebt en tot slot zorgt het dat je mentaal langer scherp bent (de manier hoe je hersenen reageren op koolhydraten is anders dan op vet).

Hoe maak je het:

Neem jouw koffie( liefst zwarte zonder smaakje of iets), een eetlepel grasboter en een eetlepel kokosolie. Gooi het in een blender en klaar is kees. Ik gebruik gewoon mijn nutribullet en dan krijg je echt zo’n lekker schuimlaagje. Een beetje kaneel erover en dat is het.

In het begin moest ik erg wennen aan de smaak en ik raad je ook aan om de hoeveelheid vet langzaam te verhogen zodat je aan de smaak kunt wennen. Ook vind ik het resultaat het beste als je het geheel mixt in een soort van blender of opschuimapparaatje( 1 EU van de Ikea bijv). Ik drink een paar keer in de week deze koffie vooral als ik aan het IMF ben (Intermittent Fasting) en dan verbreek ik mijn vasten met deze koffie. Works like a charm. Every single time. Als je niet van het IMF bent, zou je het ook gewoon eens kunnen nemen ipv je gebruikelijke ontbijtje. Ik kan het echt aanraden!

In de volgende post zal ik je vertellen waarom ik uiteindelijk ben gestopt met de Keto manier van eten en hoe dat bevalt.

Ciao!

FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code