Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

tijdnood en gezond eten tips (+ receptje couscoussalade)

eten tijdnood

Ik ben de afgelopen twee weken begonnen met mijn nieuwe baan en ik moet je zeggen: vroeg opstaan vind ik niet zo heel erg leuk en half 6 is echt early as hell. Maar het rare vind ik altijd als je dan om kwart voor zeven ‘s ochtends in de tram zit en je bent niet de enige die vroeg zijn nest heeft verlaten!
Ik ben nu ook als ik thuiskom best moe en dan wil je lekker en vers eten. Want je wilt het gezond houden, lekker, makkelijk etc om je workout routine niet te sabboteren. Maar hoe doe je dat? In ieder geval geen kant en klare maaltijden in huis halen!
Ik geef je een paar tips in deze post zodat ook jij, als je in tijdnood zit toch een gezonde maaltijd op tafel kan toveren!

– maak een grote hoeveelheid op een dag dat je vrij hebt!

vandaag,zondag, ga ik een grote schaal met couscous- salade maken. Ik verdeel die over mijn collectie tupperware bakjes en hier kan ik de komende drie dagen goed van eten. Ik bewaar ze in de koelkast en dan zijn ze zo 3 dagen goed houdbaar. Als je bijvoorbeeld soepjes of kipgerechten maakt, vries ze dan in (als je alleen woont,in 1persoonsbakjes/ikea-zakjes, als je met twee of meer woont in een groter bakje/ikea zakje). Als je ze eruit haalt hoef je niet moeilijk af te meten enzo, mr gewoon makkelijk opwarmen in microwave of oven (of hoe jij dat graag doet:))

-gebruik je couscoussalade (of hetgeen je op voorhand hebt gemaakt als basis) en gooi er wat makkelijke dingen bij zodat het uitgebreider + gevarieerder wordt!

couscous- salade kan je zo op zichzelf eten maar je kunt er bijv ook de volgende dag een stukje vis/vlees/vega bij bakken en bijv wat spinazie/ruccola/ijsbergsla aan toevoegen en dan is je maaltijd wat uitgebreider en gevarieerder. Lekker zijn ook cashewnoten eventjes in de koekenpan bruin laten worden en die erdoor gooien! Op deze manier bespaar je toch nog tijd en je hebt het idee dat je niet elke dag hetzelfde eet…

– diepvrieserwten,

koop gewoon bij de ah zo’n ah basic zak diepvrieserwten.Je kan hier enorm mee varieren en je warmt ze zo op in de koekenpan (ik warm ze altijd op met een beetje olijfolie). Je kunt ze bijvoorbeeld combineren met een stukje vis, in een omelet, in een salade, met rijst of bulgur, offff als laatste kun je ze (nadat ze zijn zacht geworden door ontdooien of opwarmen) in een blender of foodprocessor doen met wat verse munt en peterselie en olijfolie en citroensap( beste dip ever). Easy peasy!

– gewassen spinazie,

ik haat het om spinazie warm te eten (dan wordt het zo’n vieze drapperige toestand , nee niks voor mij). Maar deze groene blaadjes zijn zo freaking gezond, dus eet ik ze lekker rauw! Ik vind het makkelijk om altijd spinazie in huis te hebben om het OF in mijn smoothie te gooien OF om het als sla te gebruiken. Oer gezond, lekker, het vult en het is goedkoop. Op je boodschappenlijstje dus!

– Oven gerechten,

als je moe thuiskomt heb je eigenlijk geen zin meer om te koken. Heb je niks meer in je diepvries of koelkast wat je direct kan oppeuzelen? Doe dan het volgende: snijd whatever groente je hebt in GROVE stukken (een uitje/paprika/broccoli/zoete aardappel/snoeptomaatjes/prei bijv) en gooi ze in een ovenschaal. Ik doe er meestal standaard peper,zout,knoflookpoeder en olijfolie bij. Als je diepvriesvis/vlees hebt,kun je dit erbij doen. Als je een blikje tonijn hebt wacht daar dan ff mee(dit kan je de laatste minuut erbij doen en weer terug in de oven zodat het enkel verwarmd wordt).
Zet het in de oven op 200graden en ga lekker douchen. Je hoeft niet uit te kijken dat het verbrandt, meestal hebben de groenten van zichzelf vocht dat zich verspreidt.
Als je klaar bent met douchen check je de situatie,als de groenten en vis/vlees gaar zijn haal je de ovenschaal eruit. Je kunt je bordje nu opmaken: beetje spinazie erop, inhoud van je ovenschaal (vaak bevat dit lekker veel vocht) en je kunt eventueel een simpel sausje maken van kwark/peper/zout/citroensap/agave en dit erop verspreiden.

 

IMG_5487

 

Zoals je ziet heb ik op dag 2 mijn couscoussalade gemixt met een vega burger en een gebakken eitje. Is maar net waar je trek in hebt.
Ik zal eventjes uitleggen hoe ik de couscoussalade heel MAKKELIJK in elkaar flanst:

– je begint met het pakken van een grote kom en hier doe je een laagje couscous in, je neemt water van de kook(waterkoker) en giet dit erover heen zodat het net onder water staat. niks meer aan doen voor vijf minuutjes or so.

-ik snijd wat paprika, bietjes, tomaatjes, komkommer en bosuitje in kleine stukjes (ik vind wel hoe kleiner en dezelfde maat alle componenten hebben,het wat lekkerder eet).
TIP voor de komkommer: ik haal de zaadlijsten eruit anders wordt het te zompig en nattig.
-ondertussen kook ik een eitje in water
– ik maak met een vork de couscous los en voeg wat peper,zout,knoflookpoeder en komijnpoeder toe. olijfolie indien erg droog.
-verkruimel de feta erdoor en gooi al je gesneden groenten erbij (in principe kan je alles erdoor doen, wat jij lekker vindt).
– ik vind rozijntjes ook altijd lekker + wat erwtjes (opgewarmd in koekenpan of ontdooit) + nootjes nr keuze in de koekenpan zonder olie opbakken tot bruinige kleur.

-sausje = kwark, mosterd, citroensap, olijfolie, peper,zout, knoflookpoeder,agave, verse bladpeterselie en veel liefde.

Meng het geheel door elkaar en tadaa, its ready!

IMG_5473

IMG_5474

IMG_5475

IMG_5489

IMG_5490

IMG_5492

 

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren!

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code