Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Tasty tomatensoep met citroenrasp

Dear Foodies,

Het winterweer is begonnen en het is KOUD. Soep is dus een uitstekende manier om jezelf lekker warm te houden. Ik heb voor 1 euro op de (Haagse) markt een zak vol tomaten gekocht en thuis aangekomen wilde ik soep maken. Ik vind het heerlijk om soep te maken; het is ontspannend, je hoort en ruikt je pannetje lekker pruttelen op het vuur en het is zooo gemakkelijk (en lekker!). Ik heb een hoop soep kunnen maken en een gedeelte heb ik al ingevroren en de rest smikkel ik gewoon op deze dagen. Lekker ook als tussendoortje of bij je eten. Net wat je wilt natuurlijk.

tasty soup

Wat heb je nodig?

I  n  g  r  e  d  i  ë  n  t  e  n

 twee teentjes knoflook

een stuk of tien tomaten (als je vleestomaten gebruikt neem je er liever 5)

een zoete aardappel

beetje zout

beetje peper

1 liter water

paprikapoeder

citroenrasp van een halve citroen

1 laurierblaadje

Hoe maak je het?

w  i  j  z  e


Je neemt je grootste pan en giet er zo’n twee eetlepels olijfolie in. Fruit je ui aan totdat het een beetje glazig wordt en lekker begint te ruiken en doe er een snufje zout bij zodat ze niet te donker worden. Hak je knoflook fijn en doe er ongeveer 2/3 bij (de rest doe je er later bij). 

Zorg dat het mengsel glazig is en voeg dan je tomaten toe. Ik heb enkel het hart eruit gesneden en het velletje heb ik lekker laten zitten. Je paprikapoeder (ik houd van veeeeeel paprikapoeder, vooral bij tomaten, maar zorg dat je zeker 1 eetlepel erbij doet). 


Laat dit eventjes pruttelen. Snijd in de tussentijd je zoete aardappel (na deze gewassen te hebben) in kleine stukjes en voeg deze bij je tomaten. Na ongeveer 3 minuutjes voeg je een liter water erbij. Ik gebruik geen bouillonblokjes omdat hier zoveel ZOUT in zit. Ik voeg mijn zout toe naar eigen wens. En de smaak haal ik ook uit mijn verse producten. 

Zorg dat je een halve citroen wast en enkel het gele velletje ervan raspt. Het witte gedeelte is erg bitter en dat willen we niet in onze soep. Een laurierblaadje gaat er ook bij.


g  e  d  u  l  d


Nu is het een kwestie van het vuur wat lager zetten en laat het zijn werk doen. Af en toe eventjes kijken naar je soep en als je denkt dat het meer water nodig heeft, doe je dat. Koken doe je ook op gevoel en de ene keer heb je zoveel water nodig, en de andere keer weer wat minder. In deze fase doe je ook het laatste beetje knoflook erbij.  


Als al je groenten lekker zacht zijn en je het lekker vindt ruiken is deze waarschijnlijk klaar. Haal je pan van het vuur en neem je staafmixer. (ik vind dat toch het makkelijkste; het ziet er mooier uit en ik heb het idee dat alle smaken goed mengen). Let op; vergeet niet je laurierblaadje eruit te vissen!


Soep moet je niet knoertheet eten, dus wacht eventjes met opdienen. Zo kun je ook beter proeven of het nog wat nodig heeft van extra peper of zout. Ik serveer het graag met nog een beetje extra vierge olijfolie en in dit geval wat roomkaas en wat bosui in ringetjes.


Enjoy!

xoxo Floortje doodle heart

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code