Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Rome, kerst 2015, foto impressie en handige tips

Rome, kerst 2015, foto impressie en handige tips

Lieve mensen,

Ik ben voor het eerst met kerst op vakantie gegaan. Dat was best spannend,maar ik moet zeggen;het is heerlijk. Ik ben naar Rome gegaan. Deze stad stond al een hele tijd op mijn lijstje maar het is er nooit van gekomen. Hoe kan dat?!

Ik heb de stad ervaren als zeer fotografeerbaar, elke hoek is prachtig; de musea, kleine steegjes, pleinen, kerken etc. Alles is mooi. En we keken onze ogen uit.

main pic rome kerst

 

We hadden het best een beetje lastig qua restaurants, want ik merkte dat het moeilijk was om de prijs- kwaliteit te bepalen. In de buurt van bijvoorbeeld de Trevi fontein betaal je voor een colaatje vijf euro en in de buurt van ons hotel is dat 2,50.  Ik ga er altijd van uit dat als er Italianen zitten,dat het wel een beetje goed moet zijn. En dat klopte voor de meeste plekken wel. Maar soms heb je een misser.

Ik vond het openbaar vervoer redelijk goed alleenop eerste kerstdagwaren we uitgegaan en toen konden we alleen met de nachtbus en dat was iets minder. Maar het was lekker goedkoop en we zijn van A naar B gekomen.

Ik vond de winkelcentra heel mooi eruit zien, veel ordelijker en sjieker dan in Nederland. waar in NL je op een zielig bankje moet zitten hebben ze daar van die marmeren ‘ bankjes’ waar je kunt zitten. Helemaal bovenin heb je de foodcorners zitten en toiletten en pinautomaten. En dan beneden alle winkels. Ik zal in mijn lijstje wel zetten welk winkelcentra wij gevonden hadden.

Al met al hebben we genoten, het is een prachtige stad en je verveelt je geen moment. Alleen die dudes die selfie sticks op elke hoek van de straat proberen te verkopen was op een gegeven moment te irritant. Maar dat soort mensen heb je overal…

Mijn lijstje met tips:

1. Vlieg je met Ryan air?

Als je aankomt op Ciampino airport, ga dan direct naar buiten richting de paar bussen die er staan. Er loopt zo’n mannetje met zo’n fluorescerend vestje, bij hem kan je een kaartje kopen & vragen welke bus je nodig hebt. Bij hem is een kaartje vier euro (wij konden uitstappen bij de enige stop: Termini = het centrale station van Rome). Het is ongeveer 35 minuten deze rit.

Ga je weer terug naar vliegveld Eindhoven? Op de dag dat je vertrekt koop je een kaartje (deze keer 6 euro,vraag me niet waarom) bij een busmaatschappij (deze heeft een kantoortje naast spoor/binario 1. Aan de buitenkant). Die hebben ook foldertjes dus je kunt de tijden checken van te voren. Enkel een kaartje kopen kan alleen op de dag zelf.

2. Metro kaartje?

Voor 7 euro heb je een dagkaart en die kan je gebruiken voor metro/bus en tram. Onbeperkt, 24 uur na je eerste gebruik. Deze kan je kopen bij een van de vele tabakszaakjes (Tabacheria).

Ga je maar een of twee keer met ov? Dan koop je voor 1,50 een biglietto. Maar dat is voor een rit. Dus heen en terug heb je twee kaartjes nodig, deze koop je ook in zo’n tabakszaak. Of op een metrostation.

3. Restaurant?

Check altijd de kaart die buiten staat of anders binnen. Soms komen ze je ook gedag zeggen en een praatje tegen je houden als: goedenavond, willen jullie wat lekkers eten?’ Als iets goed is, hoeft het niet verkocht te worden d.m.v. een praatje.Zo zie ik het. En inderdaad, de restaurants zonder deze verkooppraatjes waren beter dan die andere. En als iets duur is, hoeft het nog niet goed te zijn. Integendeel, vaak is het de locatie waar je voor betaalt.

4. Wifi?
Ik heb een abonnement maar ik ga geen kapitalen betalen om mijn insta en google maps te checken. Zorg dat iig je hotel/hostel/b&b een GRATIS wifi heeft! Wij hebben bijvoorbeeld gratis entree kunnen fiksen voor een feest via facebook. En we hebben restaurantjes gevonden op google maps.
Het enige is, ik had het prettig gevonden om een old skool kaart met straatnamen te hebben zodat je enigszins je kon oriënteren buiten. Ik heb screenshots gemaakt maar dat is best een zoeken geblazen.

5. Locals.
Ik doe dit heel vaak: als ik in een winkel ben vraag ik vaak het personeel bijvoorbeeld waar wat leuks te doen is of waar je lekker kunt eten. Je krijgt vaak meer de inside info te weten die niet op toeristische sites te vinden is 🙂
Zo kwamen we via een h&m- chick op deze website ; http://www.discotecheroma.com/locali/circolo-degli-illuminati/

6. Ga ook eens een dagje gewoon lopen.
Wij zijn op de eerste dag een beetje gaan rondlopen en zijn uiteindelijk bij het Colosseum uitgekomen,per abuis. Maar het was een leuke verassing. Soms wil je even niet met een kaart en plan lopen maar gewoon struinen. Dat kan best fijn zijn. Zeker in Rome.

7. Sephora, Wycom en Kiko.
Deze drie winkels vonden wij erg fijn.

8. Dit is de handige site, zoals de ov9292 voor NL.
http://www.atac.roma.it/
Als je een beetje Italiaans kunt is dit zeker een handige site die je kan vertellen hoe je ergens geraakt.

9. Euroma2
Dit is een groot overdekt (handig als het eens regent of, ik denk dat het in de zomer heerlijk koel is) shoppingmall.
Je komt er het makkelijkst met de metro.
Hoe kom je er?
Pak de metro naar Termini en stap hier over op metro lijn B richting Laurentina. Stap uit bij halte EUR Fermi.
Hier neem je de bus 070,700 of 709 (gratis shuttlebus)naar het winkelcentrum.  De bushalte is even zoeken, het beste vragen aan een voorbijganger. Als je uitstapt bij EUR Fermi ga je naar links en dan bij de eerste grote weg naar rechts.

10. Water drinken.
De kleine fonteintjes/kraantjes die je veel ziet bij pleintjes, hier kun je het water van drinken! Dus gewoon een flesje drinken kopen en dit bijvullen…gratis en je wordt er niet ziek van! In ons hotel konden we trwns ook het water uit de kraan drinken…

Ik hoop dat je iets hebt gehad aan dit lijstje. Als je binnenkort naar Rome gaat; geniet ervan! Het is echt prachtig, vergeet je camera niet 🙂

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

Processed with VSCO with kk2 preset

 

Fijne jaarwisseling alvast en tot heel snel!

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code