rijstwafels, waarom ik ze niet meer eet…

Ik las dit ergens en sindsdien heeft het mij niet meer losgelaten. We zijn anno 2016 best flink bezig met ons uiterlijk en voorkomen. En het is dan zo zonde als je flink je best doet om veel water te drinken want dit is super goed voor je huid en om af te vallen.

main rijstwafel

Waar heb ik het nu precies over? Bepaald eten dat je huid verslechterd..

In deze post is de rijstwafel de hoofdpersoon.

Slecht voor de huid?

De manier waarop je lichaam de rijstwafel ‘ verwerkt’ zorgt dat de aanmaak van collageen wordt aangetast. En laat collageen nu net datgene zijn dat je huid zo mooi elastisch en glowy maakt.

Okay, ff dieper erop in. De rijstwafel heeft een hoge glycemische index (GI) …What?? Jan dat is een getal dat je laat zien hoe snel de bloedsuikerspiegel stijgt na het eten van koolhydraten. Je kunt het beste langzame koolhydraten eten zodat je suiker niet ineens de lucht in vliegt (zoals dus gebeurd als je een donut of m&m eet).

De rijstwafel heeft helaas een hoge GI en dit is geen goed nieuws voor je huid.

Je zou eventueel iets vettige (pindakaas/avocado) of eiwitwachtigs erop kunnen doen zodat het opnemen in het bloed ietsje wordt geremd maar dit zou nog steeds nadelend werken voor de huid.

Anything else?

Om je eerlijk te zeggen, toen ik hoorde dat het slecht is voor je huid ben ik direct gestopt met het eten hiervan. Beetjes drastisch maar okay. Na een beetje onderzoek op het internet kwam ik ook tegen dat er een stofje zit in rijstwafels, arsenicum. Dit zou na langdurig eten hiervan een nadelig effect hebben op je gezondheid. Er wordt zelfs kinderen afgeraden om elke dag een rijstwafel te eten. Maar goed, dit is hetzelfde als ik nu heb met kokosolie. De enorme hoeveelheid transvetten hierin en de verhouding tot koudgeperste koolzaadolie. Afijn, er zijn tegenwoordig veel stemmen die praten over wat je wel en niet mag eten. Je kan hier op een gegeven moment gek van worden, ik begrijp dit helemaal.

Maar als ik bepaalde info heb, boeiend; dan eet ik geen rijstwafel meer. Dan eet ik een stukje roggebrood of smeltboterham uit de oven met kaas en tomaat.

Oh ja, rijstwafels en afvallen

Mocht je niks met deze info willen doen, weet dan ook dat je je rijstwafels niet moet eten als chipjes. Het zijn dan wel niet veel calorieën per wafel maar ze vullen ook totaal niet. Ik kon er altijd makkelijk 5 op ofzo. En dan zit je ook weer met het zout gehalte (dat je zo laag mogelijk wil houden).

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen inspireren en wellicht denk je nu iets bewuster na over een rijstwafeltje bij je lunch.

Toedeledokie:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code