Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Muffins you must try! (healthy)

 

Dear Foodies,

Ik ben een grote fan van deze sweets en dit recept is perfect voor een redelijk gezonde muffin. Natuurlijk kun je de ingredienten zo aanpassen dat het eindresultaat zo gezond is als je zou willen. Allereerst is olijfolie een goede vervanger van roomboter. Ik gebruik soms ook zonnebloemolie omdat dat veel economischer is dan olijfolie… Ook kun je kokosolie gebruiken als je portemonnee dat toelaat.

 

Witte basterdsuiker kun je door Stevia, honing of rietsuiker etc, keuzes volop in ieder geval!( maak maar eens een rondje door Ekoplaza of de Tuinen en je staat versteld).

Hoe ik de muffins maak is werkelijk doodsimpel;

Wat je wel moet onthouden voor taarten en deegsoorten is dat je het beste 2 aparte kommen kunt gebruiken, n.l. een kom voor de droge ingrediënten en de andere voor de natte ingrediënten. Als je dit doet zul je merken dat dat je beslag/deeg veel luchtiger en soepeler is dan wanneer je dit niet zou doen. Echt waar!

Ik neem 3 rijpe bananen en prak ze in een kom tot een moesje. Dit wordt de kom van de natte ingrediënten zoals je hebt gemerkt. Neem nu 125 ml boter/olie naar keuze en giet dit bij het bananenmengsel. Nu nog 2 eitjes erbij en roer het geheel door elkaar met een vork tot het een mooi geheel is .

 

Voor de andere kom neem ik 100 gram suiker (ikzelf ben wel een fan van rietsuiker;gezond en lekker voordelig). Hier gaat nog een  225 gram zelfrijzend bakmeel bij, ongeveer 50 gram cacao poeder (maar in de praktijk gaan er zeker nog een paar eetlepels meer bij). Je eindigt met een theelepeltje bakpoeder zodat je muffins nog beter zullen rijzen.

Mix het geheel goed door elkaar.

 

Okay, nu is het een kwestie van mengen. Ik neem beetje bij beetje van het meel-mix en schep het door de bananenmoes. Als je het zo doet hoef je niet als een gek te roeren en zorg je dat je beslag niet over-mixed raakt.

Voilà, nu kun je je beslag in je vormpjes scheppen zonder te knoeien. Ik moet zeggen dat een speciale muffin bakvorm wel ervoor zorgt dat je muffins extra goed rijzen:-)

Bak ze in een voorverwarmde oven van 200 graden celsius op SLECHTS 20 minuten gaar…

Ik hoop dat je ze zult proberen.  Eerlijk, ze zijn TASTY!

 

 

 

-3 bananen

-125ml olie/boter

-2 eieren

-100 gram suiker/honing

-225 gram zelfrijzend bakmeel

-50 gram cacao poeder

-1 theelepel bakpoeder

 

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code