Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

makkelijke pompoen-kippensoep

makkelijke pompoen-kippensoep

het is weer zover. Je wilt een warme kop soep want een salade is toch echt te koud op zichzelf. Ik vind zelf eigenlijk vrij weinig smaak zitten aan soep uit blik of karton. En het is zooooooo ontzettend gemakkelijk om je eigen soepje te maken, vooral als je toegang hebt tot een goede (super)markt die lekkere seizoensgroenten verkopen.
Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je de soep maakt.

pompoen kippensoepNodig?

– een grote ui of twee kleintjes
– twee teentjes knoflook
– peper, zout,laurierblaadje
– zakje soepgroente
– (zoete) aardappel en een hoeveelheid pompoen voor smaak en binding
– potje kippenbouillon
– staafmixer om alles mooi te pureren
– voor garnering: beetje olijfolie extra vierge, verse peterselie,wat geraspte kaas naar keuze
 

Hoe?

Elke soep begint met een ui. Of in dit geval twee want ze zijn klein. Ik schil ze en snijd ze totaal niet fijn want we gaan alles pureren op het laatst.

IMG_5769

IMG_5771

Ik zet mijn grootste pan op een middelhoog vuurtje en doe er een flinke klodder kokosolie in. Laat de ui erin glijden en laat ze langzaam met een snufje zout wat glazig worden.

IMG_5775

IMG_5776

Nu snijd ik een vierde (ongeveer)van de pompoen in grove stukken. Doe dit een beetje op gevoel. Hoe meer pompoen hoe meer pompoensmaak (ja echt). Net wat je lekker vindt. Ik zal later nog eens een artikel maken over hoe je heel makkelijk een flespompoen kunt snijden.  Doe dit bij de ui.

IMG_5773

Nu een halve zoete aardappel. Ik was deze, laat het velletje lekker zitten. Gaat er ook bij.

IMG_5777

Ook een flinke snuf peper.

IMG_5778

En twee teentjes knoflook ontdoe ik van de schil. mag ook in grove stukken.

IMG_5781

IMG_5782

Nu pak ik mijn pakje soepgroente van de Lidl voor 39 eurocent geloof ik. Ik bewaar deze in de vriezer. Erdoorheen roeren en even laten staan.

IMG_5783

IMG_5785

Nu doe ik de kippenbouillon erbij. Geen conserveringsmiddelen heeft deze. Je gooit de gehele inhoud erin en je vult het glazen potje drie keer vol met water en doet dit erbij.

IMG_5788

Oh ja, om het geheel heel soeperig te laten smaken: een laurierblaadje erbij. Nu laat je het geheel zachtjes gaar worden op een middelhoog vuurtje. Ik heb niet echt een tijd opgenomen, het was meer dat ik rook dat het klaar was. Als je twijfelt: steek met een vork door de aardappel en pompoen. Als deze lekker zacht zijn weet je dat het klaar is.

IMG_5794

IMG_5795

Met mijn staafmixer pureer ik het geheel tot een dikte wat ik mooi vind. Ik heb deze trouwens voor 15 euro gehaald bij de Lidl en ik ben er enorm blij mee. hij doet zijn werk prima en ik vind hem stiekem heel mooi eruitzien.

IMG_5796

IMG_5801

IMG_5802

Als je de soep opdient vind ik het zelf heel lekker om een beetje olijfolie extra vierge erdoor te roeren, en wat verse peterselie en wat geraspte kaas. Je kunt bijvoorbeeld ook roomkaas erdoor roeren als je dat lekker vindt.

Ik heb een pot kippenbouillon gebruikt en ik vind het wel een lekkere subtiele smaak in combinatie met die pompoen. Je zou ook twee potten kunnen gebruiken, dan overheerst de kip weer. Of je kunt de bouillon weglaten. In dat geval zou ik nog wel iets extra’s toevoegen van smaak, bijvoorbeeld kruidnagel of chilipeper of gember zelfs.

happy cooking!

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code