Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

inspiratie voor gezond, lekker én goedkoop eten

inspiratie voor gezond, lekker én goedkoop eten

Ik ben gek op eten. Eten is life. En ik vind het belangrijk om gezond, lekker en budgetvriendelijk te eten. Ik heb de afgelopen maanden gemerkt dat ik mij oprecht BETER voel (lichamelijk en geestelijk) als ik geen shit eet. Moet je maar eens bij jezelf testen. En dan merk je het echt! Als ik namelijk gezond heb gegeten dan is mijn buik rustig, ben ik scherp en energiek. Als ik shitty food eet dan rommelt mijn buik hevig en heb ik vaak snel last van, sorry jongens, winderigheid. Ook ben ik dan vaak heel moe en voel ik mij futloos. Op die momenten weet je gewoon dat gezond eten niet zomaar onder de noemer gezond valt: je lichaam KNOWSSS

Anyways, ik wilde je wat inspiratie geven met de volgende gerechtjes/bordjes eten, hoe je het ook wil noemen!

een favoriet ontbijtje van mij: kwark aangemaakt met kaneel en koek- en speculaaskruiden, halve banaan, pompoenpitjes, paar pecannoten, paar aardbeitjes, een royale lepel amandelboter, geraspte kokos en een paar cranberry’s

volkoren pasta met diepvriesspinazie, pesto, paprika, tomaat(uit blik), nepvlees (wokstukjes van de Hoogvliet) en wat champignons. Dit vulde als een malle en was echt heel smaakvol

Het zal je niet verbazen dat ik fruit in huis heb. En dit heb ik ALTIJD. Als je maandag nectarines koopt, zullen ze die maandag meestal niet rijp zijn( tenzij je ze hierop uitzoekt). Ik denk altijd een beetje vooruit. En heb ik echt geen vers fruit in huis maar wel zin hierin? Dan maak ik vaak een smoothie met mijn geliefde diepvriesfruit (bosbessen, frambozen, banaan, bramen), water, macapoeder, citroensap, flink stuk verse gember en vaak cacaopoeder voor een romige en volle smaak. Oh ja, tijdens de warme dagen vond ik stukjes ananas uit de diepvries echt heel lekker!

Dit is iets waar ik doordeweeks echt naar uitkijk: ZOETIGHEID. Dit is een van mijn genietmomentjes. Een zelfgemaakt stukje cheesecake (zonder gelatine). En don’t worry, ik snijd de taart altijd in punten en deze gaan de diepvries in…

Dit ontbijtje at ik heel erg graag tijdens de hittegolf: kwark met wat eiwitpoeder (voor mijn extra eiwitjes en smaak), diepvriesfruit gaat er zo bij (hop uit de diepvries in de kwark), een nectarine, een half banaantje en chiazaadjes en pompoenpitjes, heel verfrissend en gelijk vullend

Nog zo’n favoriet van mij voor tijdens de warme dagen: salade
Deze bestaat uit little gem, cherrytomaatjes, citroensap, geraspte wortel, wat witte druiven, een stronk witlof fijn gesneden, halve avo, basilicum, peper, zout,olijfolie extra vierde, teentje knoflook en lekkere kaas: Parmigiano…echt heel erg smaakvol!

Dit is super simpel maar soms als ik mijn bord heb opgeschept denk ik wel eens “ Goh dit is net iets te weinig”. Dan maak ik zo’n bordje met wat lekkers. Dit zijn 2 trostomaten met flink wat basilicum en mozzarella en peper en zout. You can’t go wrong with this…

 

Liefs Floortje

 17 thoughts on “inspiratie voor gezond, lekker én goedkoop eten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code