Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

how to: banana pancakes die NIET mislukken

how to: banana pancakes die NIET mislukken

Zie je ze wel eens voorbijkomen op Instagram? Zo’n bordje met een stapeltje HEALTHY pancakes met wat fruit en honing.
Ik heb een receptje en wat tips voor je zodat jouw pogingen tot het maken van deze beauties nooit meer mislukken!

Wat heb je nodig?

– 1 rijpe banaan
– 2 eitjes
– theelepeltje kaneel
– olie om in te bakken
– een goede koekenpan met een anti aanbaklaag die nog intact is (dit helpt enorm, je beslag blijft niet plakken aan de bodem, mocht je geen exemplaar hebben bij de IKEA hebben ze lekkere pannetjes voor weinig geld)
– een spatel, ik heb een fijne van de Wibra (siliconen). Oh ja hij is lekker plat waardoor je makkelijk onder je pancake kunt komen.
– Dit is optioneel maar ik vind het een fijne toevoeging: een ruime eetlepel amandelmeel, boekweitmeel, havermoutmeel of ordinair volkorenmeel. Als je enkel de banaan en ei gebruikt wordt je pannenkoekje een beetje slap, ei-ig (oh echt? ) en ik mis een beetje bite, vandaar mijn keuze voor een beetje meel.
– optioneel maar erg lekker: wat vanille- extract

Hoe maak je ze?

– Heb je een blender? Pel de banaan en doe deze in je blender, 2 eitjes erbij, de kaneel en eventueel je meel en/of vanille- extract. Blend de boel en voilà je beslag is ready.

– Heb je geen blender? Prak dan ouderwets met een good old vork je banaan. In een apart bakje klop je met een garde of vork de eitjes. Meng beiden met wat kaneel en eventueel je meel en/of vanille- extract.

– Zet je koekenpan met wat olie op het vuur, middelhoog en laat de pan lekker warm worden.

– Giet een hoeveelheid beslag in de pan, ik ben lui dus ik maak liever 3 grote dan heel veel kleintjes. Maar doe as you please. Als het beslag erin zit laat je de pan even zijn werk doen. Na ongeveer 4 minuutjes zie je dat de randjes van de pannenkoek licht bruin worden . Met je spatel kun je heel gemakkelijk eronder en als deze kant lekker bruin is kan je hem makkelijk omdraaien.

– Dit herhaal je tot je beslag op is.

– Serveer met lekker fruit of cottage cheese. Mijn persoonlijke favoriet is een beetje Skyr vanille smaak (van de Lidl) en wat seizoensfruit. Alsof je een toetje eet echt heel lekker! Je kunt om tijd te besparen bijvoorbeeld ook diepvriesfruit blenden door het beslag, werkt ook. Ziet er alleen iets minder Instagram worthy uit…Maar ja, alles gaat in de belly uiteindelijk 🙂



Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code