Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

hoe ik mijn kruiden bewaar

Als je een beetje in de keuken staat weet je dat je met kruiden een hoop goeds kunt doen. En ik vind het leuk om mijn kruiden praktisch en mooi op te stellen in mijn keuken. Ik was in de Xenos aan het struinen en mijn lievelingsafdeling is toch wel de keuken/bak afdeling. Ik zag deze jampotjes en kwam op het idee om hier mijn kruiden in te bewaren. Zie hier het voorlopige resultaat, want ik wil veel meer potjes aanschaffen 🙂

kruiden bewaren main

Waarom is het zo handig om je kruiden in deze potjes te bewaren?

1.
Wel, allereerst omdat het handig is. Ik deed voorheen m’n kruidenpotjes in het keukenkastje maar dan sta je tijdens het koken zo te hannesen dat je geen zin meer hebt om je komijnpoeder te zoeken. Laat maar, want is zo’n gedoe.
Neen, ik heb van de Ikea zo’n stellage achtig iets gekocht (eigenlijk bedoeld om in je keukenkastje te zetten zodat je borden of glazen etc erop kan zetten zodat je meer kwijt kunt). Dit heb ik op mijn aanrecht gezet,en nu zet ik er mijn meest gebruikte kruiden op. Geen gedoe tijdens het koken en lekker overzichtelijk.

2.
Het staat leuk. Is dat belangrijk? Ja vind ik wel! Als je sowieso niet zo van koken houdt (wat ik mij moeilijk kan voorstellen maar vooruit) dan is het eerste wat je kunt doen: het zo leuk mogelijk aankleden. Hetzelfde geldt voor sporten (doe je eerder als je leuke sportkleding heb gekocht) en administratie ( tegenwoordig heb je zulke leuke en handige sticky notes en washi tape om heet proces wat aangenamer te maken voor de mens).

3.
Mocht je bijvoorbeeld in een oud huis wonen zoals ik dan is het raadzaam om je voedsel slim te verpakken. Den hierbij aan ongewenste diertjes die gaan zitten neuzen. Nee, zaden,rijst,noten etc allemaal lekker verpakken in of van die grote glazen afsluitbare potten of van die handige afsluitbare plastic boxen. Dit doe je dus ook met je kruiden. Ik ga ook mijn pijnboompitjes en amandelen in dit soort potjes bewaren. Super handig en slim op de lange termijn.

 

Het zijn dus ordinaire jampotjes, ik heb niet meer dan zes euro betaald hiervoor.

IMG_5713

IMG_5714

IMG_5716

Je kunt ze ook prima op elkaar stapelen!

IMG_5718

IMG_5719

IMG_5720

Dit was mijn tipje voor de week. Ik hoop dat je er wat aan hebt of dat ik je enige inspiratie heb kunnen geven!

xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code