Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Hoe houd je je munt vers in de koelkast?

Hoe houd je je munt vers in de koelkast?

Ciao tutti,

ik dacht bij mezelf; het is inmiddels zomer en dat is toch wel het seizoen waarin je onder andere munt in huis haalt voor je mojito, je watertje, theetje of als een touch of green bij je aardbeitjes. Ik haal altijd mijn munt op de markt en dan heb ik een flinke bos voor 40 cent…Lekker bezig

In het begin dat ik munt kocht, deed ik het hop in mijn groentelade van de koelkast en ik merkte dat eigenlijk al vrij snel de munt viezig werd en ik moest het dan vaak al weggooien want het was al snel een soort drapje geworden.

MAARRRR

Ik heb de perfecte manier gevonden om munt zo te bewaren dat je zo’n 3 weken (vaak ook langer) verse KNISPERENDE groene munt hebt.

Wil je weten hoe ik dit doe blijf dan lezen want het is te simpel voor woorden…

– koop een plastic opbergdoosje dat in de koelkast kan, ik heb zelf bij de action een langwerpige gehaald( met een goede afsluitbare deksel)
– keukenrol
– water

Okay, als je thuiskomt met je munt is het zaak dat je zo snel mogelijk er iets mee doet. Ik maak er tegenwoordig een gewoonte van om alle groenten die ik haal op de markt te wassen, uit te laten lekken, sommige kruiden voorsnijden etc. Ben je eventjes een half uurtje mee kwijt maar je hebt er echt wat aan! Maar dat terzijde.

stap 1.

laat je gootsteen vollopen met een laag water en doe alle munt hierin. Laat het geheel eventjes tien minuten zo staan. Schud ze een beetje heen en weer. Na de tien minuten laat je ze uitlekken in in een vergiet.

stap 2.

Neem je plastic doos. Die van mij is lang genoeg om de munttakjes in zijn geheel erin te doen. Als dit niet lukt, knip je de takjes door de helft. Maak er een bedje van keukenpapier dat je eerst nat maakt onder de kraan. Je wringt het meeste vocht eruit en je legt de natte velletjes onderin je doosje. Nu gaat je uitgelekte munt erin liggen. Als deze nog wat nat zijn: don’t worry about it!

stap 3.

Zorg dat je munt helemaal bedekt is met de keukenpapier. Ik neem meestal nog een laatste velletje, maak dit nat, en bedek de takjes munt er volledig mee toe zodat ze gezellig met zijn allen bedekt zijn door het natte papier.

stap 4.

Zet je doosje in de koelkast. Check om de zoveel tijd hoe het met ze gaat. Ik pluk er meestal een of twee lelijke blaadjes uit. Maar het gros blijft zeker mooi en vers!

Ik zei toch dat het heel simpel was??Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code