Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Hemelse warme chocolademelk, recept

Hemelse warme chocolademelk, recept

Koude avonden, rillende tenen en handen, dekentjes, cozy sokken en kaarsjes. Het is die tijd weer. Tijd voor warme chocolademelk. En laat ik nu even het makkelijkste en meest hemelse receptje hebben voor je! Ik hoor je al denken; “Maar Floor, ik koop gewoon kant-en-klare chocomelk en die warm ik op in de magnetron” . Dit kan, maar ik zeg je eerlijk: zelfgemaakte is zoveeeeelllllllll lekkerder en puurder. Want jij bepaalt wat je erin doet en niet de fabriek. Ik maak nu al een tijdje deze versie en ik ben helemaal om. Doordeweeks is het echt een prima drankje voor in de middag of avond en dit is eigenlijk een gezond alternatief voor al het ongezonde zoete. Denk: chocoladeletters.
In het weekend maak ik hem extra feestelijk door een flinke dot slagroom erbij te serveren. Love it.

Ik ga je snel uitleggen hoe en wat!

Wat heb je nodig?

– pannetje
– mok
– melk naar keuze
– cacao poeder; mijn favoriet is echt die van het merk Blooker (o.a. bij de AH) maar you do you
– eetlepel
– een tiny beetje zoetstof van de Holland en Barret (my fave)
– een tiny beetje kaneel
– een druppel vanille extract (my fave van de Dille en Kamille)
– zo’n melkklopper, ik gebruik al jaren deze van de IKEA voor een euro

Optioneel:

slagroom en een zeefje (mocht je iets van klontjes hebben vangt die deze mooi op maar je kunt velletjes of klontjes ook met een lepel wegscheppen)

Hoe maak je het?

1. Vul je mok met melk en giet dit in het pannetje.
2. Zet het pannetje op het vuur (laag) en voeg hier een royale eetlepel cacaopoeder aan toe. Vergeet niet je kaneel, zoetstof en vanille extract!
3. Blijf af en toe roeren met je lepel en houd het geheel een beetje in de gaten. Meestal is het bij mij na zo’n 10 minuten mooi opgelost en tegen de kook aan. Zorg dat je je pan van het vuur haalt voordat de boel begint te koken(dit ivm velletjes-gevaar) en giet het geheel (door de zeef) in je mok.
4. Klop nu het geheel op met je apparaatje en eerlijk is eerlijk: nu begint het zoooooooo f*^^ lekker te ruiken en is hij klaar om op te drinken
5. Een beetje slagroom maakt hem wel extra extra delicious en soms doe ik gek en neem ik zo’n chocoladebal van Lindt en snijd deze in stukjes en dan gaat dit erover….

Psst

-Ik heb zelf geen magnetron maar je zou dit ook hierin kunnen maken. De reden dat ik een pannetje sowieso heel fijn vind is dat ik het goed in de gaten kan houden en kan voorkomen dat het gaat koken. Maar nogmaals: you do you.

-Mocht je echt geen zoetstof willen gebruiken zou je dit er gewoon uit kunnen laten. Maar naar mijn idee is dit gebruik zo minimaal dat je echt niet hoeft te stressen. Plus, het is koud buiten dus 1 koude wandeling en je verbrandt weer een shitload aan calorieën : )

-Ik hoop echt dat je dit eens gaat proberen want het is zo lekker! Je kunt dit receptje zo aanpassen als jij zelf wilt. Bijvoorbeeld: wat gesmolten pure/melk of witte chocolade toevoegen aan je mengsel. Of een lekker likeurtje erdoorheen mengen. Alles kan. Jij bepaalt.

 

Try it!

Liefs van Floortje2 thoughts on “Hemelse warme chocolademelk, recept”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code