Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

haartutorial: romantische ingedraaide updo, gemakkelijk!

hair updo

Vandaag laat ik zien hoe je deze mooie romantische look kunt creëren. Het kost niet veel tijd en je hebt niet veel attributen nodig. Ik heb voor de gelegenheid dit prachtige model waar ik deze haarstijl bij mag uitproberen en ik vind het een mooi resultaat! Leuk als je naar een bruiloft gaat, uit eten, een romantische date of gewoon omdat je wat leuks wilt doen met je haar!

Het model heeft stijl haar en omdat ik het een beetje houvast wil geven en volume ga ik het eerst krullen. Ik gebruik de gladmakende creme van L’Oréal (tegelijk heat protectant)in de puntjes en over het gehele haar spray ik de bescherming van het Kruidvat. Eventjes doorkammen en met deze simpele krultang neem ik grove plukken en krul ik enkel de onderkant van het haar voor wat volume.

hair updo

hair updo1

TIP: als je haar van nature meer textuur en slag heeft kun je heel goed een seasalt spray gebruiken of een wax en dit erin kneden.

Nu verdeel je het haar in 2 delen en ik maak bij mijn model een zigzagscheiding (dit geeft de illusie van meer volume…).
Ik kies ervoor om een paar plukken aan de voorkant van haar lok apart te houden zodat ik die ah einde ff krul voor een leuk effect.

Nu pak je 2 plukken haar aan de ene kant van de scheiding en draai je de pluk aan de kant vh gezicht naar boven (zodat ie de andere pluk kruist). Nu pak je een tweede pluk haar aan de kant van het gezicht en breng je die bij de haarpluk die het dichtstbij is en dan breng je hem ook naar boven zodat ie de andere pluk kruist. Zie foto… Hoe strakker je de plukken kruist met elkaar hoe netter het eruit zal zien!

hair updo2

Ga zo door totdat je al je haar aan de ene kant hebt gebruikt en zet het vast met een elastiekje. Zoals je ziet heb ik het best messy gedaan maar als je het laatste stapje doet, valt dat niet meer op!

Doe de andere kant van het haar en zet het wederom vast met een elastiekje…

hair updo3

Nu heb je twee plukken gedraaid haar, draai ze stukje bij beetje,elk, tot je niet meer kunt draaien en op dit moment ga je ze bij elkaar voegen door ze om elkaar te draaien. Mmmzeg ik dat correct?Ja, gewoon zo draaien zoals je in het begin deed. Als je dit hebt gedaan heb je een enorme draaikolk, zie foto.

hair updo14

Nu maak je een openingetje in het gebied (aangegeven met pijltje) en nu draai je het als het ware in het openingetje. Moeilijk om dit lastig te beschrijven maar als je bezig bent weet je wat ik bedoel. Terwijl je het naar de opening brengt, rol je de staart meer op zodat de ruimte onder opening steeds dikker en mooier wordt. Je kunt uitstekende plukjes haar vastzetten met haarschuifjes.
TIP: misschien obviou maar gebruik als je blond haar hebtlichte schuifjes en als je donker haar hebt donkere…ziet er net wat mooier uit (ik had geen donkere schuifjes in huis…)

hair updo5

hair updo9

OPTIONEEL: ik vond het leuk om de lok van het model in te draaien en vast te zetten bij de aanzet van de ‘ draaikolk’. Ik heb ook wat droogshampoo gebruikt bij de aanzet van deze look om het volume wat te helpen.
Een paar dunne plukjes heb ik op het laatst eventjes gekruld voor een nonchalant effect.
Alles lekker haarsprayen op het einde en tadaaa!

hair updo6

hair updo7

hair updo11

hair updo10

happy hair!
xoxo Floortje

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code