Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

DIY : koffieprut en citroen tegen striae en cellulite!

koffieprut en citroen voor een gladde en zachte huid.

koffieprut en citroen main

Onlangs zat ik een video van Patricia Bright te kijken over haar pamper routine en wat bleek: citroen en koffieprut doet wonderen. What?? Jazeker, dit heb ik uitgeprobeerd en vanaf nu doe ik elke zaterdagochtend het volgende:

Koffieprut
Ik doe in een bakje wat van mijn gemalen koffie, Lavazza, omdat ik dit gewoon al drink. Doe er wat drupjes water bij en roer totdat het een lekkere smeerbare substantie heeft. Neem dit bakje mee de douche in.

Citroen
Ik koop tegenwoordig bij de markt voor 1 euro een zak citroentjes. De meest kleine, voor elke douchebeurt een citroentje. Snijd een citroen doormidden en neem deze mee de douche in.

Wat ga je doen?

Allereerst ga je met je citroen je lijf inwrijven op de plekjes waarvan JIJ vindt dat het striae bevat(je weet wel die lelijke streepachtige plekjes). Zorg dat je eerst de citroen uitknijpt zodat het zuur op de plekjes komt. Blijf dit voorzichtig inwrijven voor zo’n tien minuutjes. Hierna afspoelen met lauw water.

Bij het koffieprutje kun je ook eventueel suiker bij doen (voor de extra scrub, maar ik doe dat niet, ik gebruik enkel de koffieprut, want ik ben lui). Smeer het in op de plekken waar je cellulite denkt te hebben( putjes). En het heeft vooral te maken met de caffeïne, die kan wel degelijk de huid indringen en een goede werking hebben op de cellulite. Ik moet je eerlijk zeggen, ik smeer het eigenlijk overal want het werkt ook perfect als scrub.Zo maak je twee vliegen in een klap. En als je een koffieliefhebber bent net als ik, dan vind je het ook helemaal niet erg om eventjes naar koffie te ruiken.
Laat dit ook eventjes intrekken, 5 tot 10 minuutjes, en spoel het af met lauw water.
Je zult echt resultaat zien na een maand. Geen dure crèmes meer maar lekker gezond eten, veel water drinken, regelmatig bewegen en dit laatste zal je echt helpen bij een mooie huid!

Als je geen koffie drinkt raad ik je aan om gewoon bij een goedkope winkel de goedkoopste koffie te pakken, geen caffeïne- vrije koffie! Ik doe het elke zaterdagochtend omdat ik dan meer tijd heb maar je kunt als je wilt het vaker doen (dan zou ik het niet over heel je lijf smeren maar echt op de plekjes waar jij ‘problemen’ hebt).

Ik hoop dat ik je een beetje heb kunnen helpen met deze tip. Ik ben in ieder geval hooked! Handig, zo met alledaagse producten, cheap, je lijf smooth maken. Kan niet beter. Wist ik dit maar eerder…

IMG_5658

Toedeloe!
xoxo FloortjeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code