Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

chocoladekerstmuffins met zelgemaakte chocolade ganache:)

Muffins met een kerstachtige twist:)

Nog eventjes en de kerst staat voor de deur. Daarom nog even een lekkere zoetigheid; chocolademuffins met geraspte kokos. Handig is als je ze een dag van tevoren maakt, ik vind ze persoonlijk toch het lekkerst als ze niet vers uit de oven komen plus je chocoladeganache kan dan mooi harden. Bewaar ze in een koektrommel die geen lucht doorlaat. Works just fine:) Oh ja en het is natuurlijk handig als je ze van tevoren maakt, no stress en ze zien er zo leuk uit als je ze op een etagรจre laat zien.

muffins choco vanilla coco

IMG_20131218_090825

Wat heb je allemaal nodig?

– 115 gr boter
– 110 gr suiker
– 2 eieren
– 130 gr bloem
– 2 tl bakpoeder
– een goede hoeveelheid cacao poeder (ik heb zo’n 100 gr gebruikt, what can I say, I love chocolate)
– 125 gr chocolade chips/ chocolade in fijne stukjes gesneden werkt ook briljant
– 50 gr geraspte kokos
– 1 tl vanille- extract
– snufje zout
– 4 eetlepels gewone melk of karnemelk

Hoe maak je het klaar?

Allereerst zorg je dat je de natte ingredienten in een kom mixt tot een beslagje. Dus in een kom doe je de boter (op kamertemp of ff in de magnetron), suiker, eieren, vanille- extract en melk. Mix ze met de mixer tot een beslagje. Het hoeft niet perfect. Beter nog: de beste muffins ontstaan uit een ‘rommelig’ beslag. Als je dus teveel mixt tot het superglad wordt,worden je muffins taai en droog!

Dan mix je in een andere kom de droge ingredienten. Dus je bloem, bakpoeder, cacaopoeder,zout, chocolade chips en geraspte kokos mix je met een lepel goed door elkaar. Zo makkelijk is het.

Nu is het een kwestie van de droge ingredienten te mengen met de natte ingredienten. Dit doe ik met een lepel, snel snel. Het mag niet te glad worden! Nu kun je het beslag met een lepel in je muffinvormpjes scheppen. Let op; ze rijzen in de oven dus niet te vol! Op 180 graden gaan de muffins voor zo’n 25 minuten.

In de tussentijd ga je je chocolade ganache maken.

Je watte? Jazeker, ganache ๐Ÿ™‚ Dit is gewoon een sjiek woord voor een mengsel van slagroom en chocolade.
Je neemt 100 gram chocolade (je kunt speciale smeltchocolade gebruiken of gewone). Zorg in ieder geval dat de chocolade een beetje fijn is gemaakt (met een karteltjesmes kun je de chocolade mooi fijn snijden). Maak het zo fijn als je kunt, maar maak het niet te gek. Je hoeft het niet op de centimeter af te meten…
Zorg nu dat je je slagroom (50ml) warm maakt en niet kookt. Dit gaat heel snel dus blijf bij je slagroom om het in de peiling te houden… Giet je room over je chocolade en heel simpel roer met een lepel tot je een mooie volle massa krijgt. Dit is ganache ๐Ÿ™‚
Je kunt de ganache laten afkoelen in de koelkast. Ik gebruik hiervoor een ondiep bord, en dit gaat stukken sneller dan wanneer je het in het kommetje laat zitten. Na een half uurtje is de ganache echt een stuk afgekoeld en kan je hem in principe al gebruiken. Je kunt dit mengsel met een lepel smeren over je muffins, als je ze dan laat staan wordt de saus hard.Ik heb er ook wat kokosrasp over gestrooid en bij de Xenos hebben ze leuke suikerdecoraties, speciale kersteditie. Die heb ik op elke muffin gedrukt. Zorg dus dat je ganache niet te hard is anders kun je moeilijk verder met je decoratieproces … Indien je ganache toch te hard is geworden? Ff 20 sec in de magnetron ๐Ÿ™‚

En thats it, ik hoop dat je dit receptje uitprobeert of dat ik je misschien een beetje heb kunnen inspireren:)

IMG_20131218_085118

muffins choco lights

Happy holidays!

xoxo Floortje

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code