Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Foto impressie van Puglia (Lecce, Brindisi, Gallipoli en Ostuni)

Foto impressie van Puglia (Lecce, Brindisi, Gallipoli en Ostuni)

Salve!

Ik ben weer eventjes in het prachtige Italië geweest, het Zuiden welteverstaan. En wat heb ik genoten! Eerst was het plan om naar België te gaan. Maar uiteindelijk toch geswitcht naar Italië, accommodatie en het eten is hier zoveel meer budget ( en stiekem vond ik deze switch helemaal niet zo erg).
We hadden allebei wel veel gehoord over Puglia (of Apulië in het Nederlands) en we waren wel nieuwsgierig naar dit gedeelte. Tot dusver heb ik enkel Sardinië, Genova, Venezia, Toscana, Umbrië en Roma gedeeltelijk gezien en het Zuiden mag eigenlijk niet ontbreken in dit lijstje. Ik zal in een andere post meer inhoudelijk vertellen over hetgeen we hebben gezien en geproefd. Voor nu wil ik je een impressie geven van onze week in Brindisi, Lecce, Gallipoli en Ostuni.

Brindisi

Stukje van ons dakterras in Brindisi

Duiven van Brindisi

Under construction en nog steeds even prachtig, Brindisi

Een van de vele mooie deurposten in Brindisi

Italianen houden van hun planten, word helemaal blij als je hier ziet hoe goed ze hun plantjes verzorgen

Ook af en toe zelf koken in de B&B

Bankje zitten in Brindisi

Beste ijs van Brindisi, Bar Betty

Ik kan alleen nog maar dromen van deze pizza tonno. Beste pizza ooit gegeten bij Bella Napoli, Via Montenegro 53 in Brindisi. Lieve mensen, authentiek, gezellig,pizza korst fantastische balans van knapperig en zacht, pizza margherita vanaf 3(!!!) EU. Je proeft gewoon de liefde. Ik kom hier zeker terug.

Lecce is prachtig, overal waar je kijkt. Maar wij vonden Brindisi veel gezelliger, minder toeristisch, minder commercieel. En het eten was in Lecce niet wat we ervan verwacht hadden. Terwijl ik mij eigenlijk meer had verheugd op het zien en proeven Lecce. Brindisi zou ik zeker nog uitgebreider willen zien.

Kathedraal van Lecce op het piazza del Duomo. Heel mooi overdag en ‘s avonds door de verlichting weer een heel ander beeld. Geen bankjes maar wel heel gezellig om hier te wandelen of te zitten op de stoeprandjes.

Details in Lecce

 

Caffè corretto in Lecce. Een shot espresso met een scheutje likeur. In Brindisi hebben we bij een zeer vriendelijke koffiebarman nabij het station spontaan een lesje koffie gehad (dit soort ervaringen maken dat een havenstadje als Brindisi gewoon meer punten scoort als een Lecce, in mijn ogen dan). Onze favoriete likeur was de liquore Borsci. Tip: in Lecce stond deze likeur niet altijd op de kaart, maar je kunt er gewoon naar vragen. Als ze deze toch in huis hebben, heb je geluk.

Uitzichtje vanaf ons Frans balkonnetje in Lecce.

Wij hebben de regio verkend met behulp van de trein. Alhoewel soms leek de trein geen hulp te bieden. Het is ongeorganiseerd op sommige plekken (de grote stations zijn redelijk secuur en duidelijk met het aangeven van de tijden en bestemmingen). We zijn bijvoorbeeld vanaf Bari met de trein naar Brindisi gegaan. Van hieruit weer naar Lecce. En vanuit Lecce Gallipoli en Ostuni bezocht. In mijn volgende post zal ik er uitgebreider over vertellen en je tips geven.

Op weg naar Ostuni, het witte stadje op de heuvel.

Van dit soort tafereeltjes word ik zo blij, in Ostuni

Typische straatjes in Ostuni, zeker de moeite waard voor een of twee dagen.

Lief deurtje in Ostuni

Doorkijkje in Ostuni

Per abuis tegen aan gelopen in Ostuni. Fantastisch gegeten hier, heel erg goed op smaak gebracht, veel keus, salades, smoothies maar blijkbaar ook goede cocktails en heel lief en behulpzaam personeel. Verrassend lage prijzen voor wat je krijgt. Plus je zit in het historische centrum dus er valt vanaf het terras heel erg veel leuks te zien. Cicinedda fruit bistrot, Piazza della Libertà 15  in Ostuni.

Stoeltjes in Ostuni

Lekker uitzichtje in Ostuni

In een klein kerkje langs een hoofdweg in Ostuni

Gallipoli, fantastisch leuk stadje waar je vissers aan het werk kunt zien, lekker kunt eten en waar een mooi strand is waar je zo je handdoekje kunt neerleggen zonder een euro te hoeven betalen.

Het havengebied waar je doorheen kunt wandelen op weg naar het strand.

Het strand van Gallipoli

Lekker zandstrandje van Gallipoli. Veel gezellige restaurantjes hier in de buurt.

Een van de vele restaurantjes van Gallipoli, waar je als visliefhebber goed terecht kunt. En met zo’n uitzicht smaakt alles nog eens beter.

Mama met haar kindjes, Gallipoli

Heerlijk ontspannend om die mannen aan het werk te zien, alles piano piano, zoals het hoort.

Zwaardvis van de gril in Gallipoli

Gallipoli

Meest fantastische serene zonsondergang ooit die ik gezien heb, Gallipoli

 

 

Ci vediamo xx

Floortje

 

 

 

 

 

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code