food diary, wat ik zoal eet als het koud is

Hello hello!

Ik houd van eten en thank God ben ik ook zot van groenten en fruit! Ik merk alleen dat ik in deze tijd veel trek heb in cake en dat soort comfort food. Geen idee of dat komt door het koude weer of doordat ik me op dit moment niet zo lekker in mijn vel voel. Who knows? Ik luister naar mijn lijf en geef het wat nodig lijkt te hebben, don’t be so hard on yourself.

Ik heb smoothies toch echt weer hervonden en pleur alles erin wat ik lekker vind ( bevroren banaan, boerenkool, spinazie, gember, grapefruit, citroensap, kokosmelk, honing en dat soort dingen).

Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben qua eten, check them out:)

niet het meest gezonde maar wel enorm genoten op een cheat day, homemade kippenragout met champignons…
good old breakfast: kwark aangemaakt met cacaopoeder en kaneel, aardbei verse munt en framboosjes. 
In de winter drink ik zoveel liever thee dan water en dan lekker met een beetje honing…
all veggies: in een pan geroerbakt met een zacht garend biologisch eitje 🙂
all veggies#2 spinazie, doperwtjes, tomaat en paprika en ui. Beetje met pesto aangemaakt
geroosterde pompoensoep…als je de pompoen roostert eerst in de oven geeft dit een heerlijke smaak aan je soep!
Groene salade (o.a. tuinboontjes, sperziebonen, avocado) en lekkere twister (zuurdesembrood) met gerookte zalm
De naam van dit mooie ding is een frizzle als ik het goed zeg. Is ook zuurdesembrood met heerlijke zaden en pitjes, en aan de binnenkant zitten gedroogde abrikozen..zo lekker mensen( helemaal als je hem eventjes in een oven of koekenpan warm maakt)
zaterdagavond snack: aangemaakte kwark met cacaopoeder en wat honing met frambozen en verse munt
all veggies, sugarsnaps, vegetarisch gehakt vd lidl, kikkererwten, ui, tomaat en zoete aardappel
groene salade van oa komkommer en avocado (ik vind in een salade de komkommer lekkerder smaken en eten als je deze eerst met een kaasschaaf in dunne plakjes maakt). En dat brood is zo lekker als je deze na even in de oven te hebben geroosterd insmeert met een stukje knoflook (doorsnijden van een teentje en dan de platte kant gebruiken om het brood ermee in te wrijven/schuren) en dan pas je tomaat en mozzarella erop te doen…
beste recept voor guacamole a la mama
ik heb de smoothies weer herontdekt deze winter, vooral vind ik het fijn om te maken als je weinig tijd hebt in de ochtend en je wilt toch even wat gezonds in je systeem hebben zonder al teveel gedoe . Ik doe tegenwoordig kikkererwten en verse gember in mn smoothies, soooo niceeeee
als ik het zo terugzie dan lijkt er heel veel keukenwerk aan te zitten maar niets is minder waar: een aangebraden kippenbout en dan twee tomaten in stukjes erbij met wat verse munt en knoflook en wat olijfolie extra vierge bij het opdienen…genieten dit!

bij cheaten in het weekend hoort een stukje zelfgemaakte cake en cappu (is echt niet moeilijk) 
nieuwe fave healthy snack: boerenkoolchips, voor recept zie een vd laatste posts van me
good old breakie: kwark met aardbei, banaan, bosbessen en geraspte kokos

 

Ik hoop dat je misschien wat inspiratie hebt kunnen halen uit mijn eetideetjes! Have fun in ieder geval met experimenteren enzo!

xoxo Floortje

gezonde muffins, geen suiker/boter/olie/meel !

 

Yassss we zijn er weer en ik heb een heel makkelijk en onwijs lekker recept voor je!

Muffins waar geen suiker, boter/olie en ook geen vorm van meel in zit:) Whuttt? Jazeker! En ze zijn nog lekker ook!

 

Dit heb je nodig voor de healthy muffins:

225 gram magere kwark

2 grote RIJPE bananen

2 eieren

160 gram havermout

2 dadels fijngesneden

bakpoeder

vanille extract

cacaopoeder, 2 eet ongeveer

nootjes naar keuze (ik gebruikte dit keer pecannoten)

Zo maak je ze:

  1. begin met de bananen te prakken, hierna doe je de REST erbij. Zorg dat alles lekker fijn is gesneden dan mengt het het beste en heb je per muffin alle ingrediënten te pakken.
  2. Ik neem van de Ikea van die siliconen muffin vormpjes en hierin doe je het mengsel in. Ik gebruik vaak hiervoor een ijsschep, dan heb je ook gelijk een maat. En het werkt zonder al teveel knoeiwerk en gedoe.
  3. Zet ze op een bakplaat in het midden van een voorverwarmde oven ( 200 graden) en bak ze in 15-20 minuten goudbruin gaar.
  4. Check na deze tijd met een satéprikker of ze gaar zijn. Komt ie er droog uit? Dan zijn ze ready. Zo niet, laat ze dan nog 5 minuutjes in de oven. Oh ja, mocht de bovenkant al erg bruin zijn kun je wat aluminiumfolie erbovenop leggen zodat ze niet zwart worden..

Zo eet je ze:

Laat ze goed afkoelen, dit gaat redelijk snel, en je kunt ze dan makkelijk uit de vormpjes halen.

Ik bewaar ze allemaal in de diepvries en zo blijven ze echt het lekkerste! Elke avond haal ik er eentje uit de diepvries en leg ik deze in de koelkast en zo heb je de volgende dag een lekkere en gezonde snack voor bij de koffie. Super makkelijk omdat het kant en klaar is maar zelfgemaakt en gezond!

Als jij bezig bent met gezonder eten kan ik je dit echt aanraden, het is fijn om wat op voorraad te hebben dat je zo kunt pakken ( als ik ze snel wil ontdooien doe ik er eentje snel in de oven en voila).  Als je healthy wilt doen gaat het erom dat je voor jezelf slimme alternatieven bedenkt. Dan kan het echt niet misgaan!

 

 

xoxo Floortje

zo maak ik ijskoffie

oh yes er zijn weer wat zomerdaagjes in Nederland en dat vier ik graag met koffie. Nee geen warme, ik wil koude.
Bij de Starbucks kan je voor veel teveel geld zo’n hippe koffie halen. Bij de Mac Donalds vind ik hem zelfs lekkerder en goedkoper. Maar soms ben je thuis en zit je in het zonnetje en wil je dat koffieterrasgevoel creëren. Dan doe je dat op deze hele makkelijke manier. Je hebt de ingrediënten waarschijnlijk al in huis dus let’s begin!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

– goede sterke koffie, ik heb die van mij gemaakt in zo’n percolator met Lavaza koffie, lekker sterk mag ie zijn!
– een half banaantje (maakt het extra smeuïg en vol van smaak
– wat ijs, je kunt kokosijs/vanilleijs any ijs gebruiken. Ik heb vanille/choco ijs gebruikt. Een grote bol.
– wat melk om het geheel lekker drinkbaar te maken. Ik heb altijd lactoosvrije melk in huis, dus dat, een flinke scheut
– iets om het geheel mee te blenden. Ik heb een goedkoop hakmolentje eens gekocht bij de Lidl. Doet het prima, maar ik kan geen ijsblokjes erin verpulveren. Dan gaat ie stuk. Kijk maar eens in je keukenkastjes naar zoiets.

– Optioneel maar ik denk een must: ijsblokjes! Die maken je drankje echt af. Maar zoals ik al zei, ik heb het zonder gedaan en deze was in 5 minuutjes op. dus. ja…

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Dus je gooit deze hoeveelheden in een machientje en blenden maar! Probeer het eens uit zou ik zeggen! Ik wil ook nog eens experimenteren met wat gezondere ingrediënten zoals kwark enzo om zo eentje ook eens op een non chat day te kunnen drinken 🙂

 

Tot de volgende lieverds!

xoxo Floortje

last minute Moederdag toetjes (gezond en lekker)

hai lieverds,

Omdat het morgen Moederdag is, heb ik een last last minute toetjes-idee voor jullie. Ik heb 3 makkelijke toetjes gemaakt, die je heel makkelijk zelf thuis kunt maken in een kwartiertje tijd ongeveer. Ik heb aardbeitjes gebruikt maar je kunt ook banaan, frambozen,kersen etc gebruiken. Net wat je lekker vindt!

toetjes moederdag

Check de video waarin ik je stap voor stap meeneem:

 

Liefsss Floortje