food diary, wat ik zoal eet als het koud is

Hello hello!

Ik houd van eten en thank God ben ik ook zot van groenten en fruit! Ik merk alleen dat ik in deze tijd veel trek heb in cake en dat soort comfort food. Geen idee of dat komt door het koude weer of doordat ik me op dit moment niet zo lekker in mijn vel voel. Who knows? Ik luister naar mijn lijf en geef het wat nodig lijkt te hebben, don’t be so hard on yourself.

Ik heb smoothies toch echt weer hervonden en pleur alles erin wat ik lekker vind ( bevroren banaan, boerenkool, spinazie, gember, grapefruit, citroensap, kokosmelk, honing en dat soort dingen).

Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben qua eten, check them out:)

niet het meest gezonde maar wel enorm genoten op een cheat day, homemade kippenragout met champignons…
good old breakfast: kwark aangemaakt met cacaopoeder en kaneel, aardbei verse munt en framboosjes. 
In de winter drink ik zoveel liever thee dan water en dan lekker met een beetje honing…
all veggies: in een pan geroerbakt met een zacht garend biologisch eitje 🙂
all veggies#2 spinazie, doperwtjes, tomaat en paprika en ui. Beetje met pesto aangemaakt
geroosterde pompoensoep…als je de pompoen roostert eerst in de oven geeft dit een heerlijke smaak aan je soep!
Groene salade (o.a. tuinboontjes, sperziebonen, avocado) en lekkere twister (zuurdesembrood) met gerookte zalm
De naam van dit mooie ding is een frizzle als ik het goed zeg. Is ook zuurdesembrood met heerlijke zaden en pitjes, en aan de binnenkant zitten gedroogde abrikozen..zo lekker mensen( helemaal als je hem eventjes in een oven of koekenpan warm maakt)
zaterdagavond snack: aangemaakte kwark met cacaopoeder en wat honing met frambozen en verse munt
all veggies, sugarsnaps, vegetarisch gehakt vd lidl, kikkererwten, ui, tomaat en zoete aardappel
groene salade van oa komkommer en avocado (ik vind in een salade de komkommer lekkerder smaken en eten als je deze eerst met een kaasschaaf in dunne plakjes maakt). En dat brood is zo lekker als je deze na even in de oven te hebben geroosterd insmeert met een stukje knoflook (doorsnijden van een teentje en dan de platte kant gebruiken om het brood ermee in te wrijven/schuren) en dan pas je tomaat en mozzarella erop te doen…
beste recept voor guacamole a la mama
ik heb de smoothies weer herontdekt deze winter, vooral vind ik het fijn om te maken als je weinig tijd hebt in de ochtend en je wilt toch even wat gezonds in je systeem hebben zonder al teveel gedoe . Ik doe tegenwoordig kikkererwten en verse gember in mn smoothies, soooo niceeeee
als ik het zo terugzie dan lijkt er heel veel keukenwerk aan te zitten maar niets is minder waar: een aangebraden kippenbout en dan twee tomaten in stukjes erbij met wat verse munt en knoflook en wat olijfolie extra vierge bij het opdienen…genieten dit!

bij cheaten in het weekend hoort een stukje zelfgemaakte cake en cappu (is echt niet moeilijk) 
nieuwe fave healthy snack: boerenkoolchips, voor recept zie een vd laatste posts van me
good old breakie: kwark met aardbei, banaan, bosbessen en geraspte kokos

 

Ik hoop dat je misschien wat inspiratie hebt kunnen halen uit mijn eetideetjes! Have fun in ieder geval met experimenteren enzo!

xoxo Floortje

beste en meest makkelijke recept voor bloemkoolpizza!

waarschijnlijk heb je er al vaker over gehoord als je into eten bent: bloemkoolpizza!
De toppings zoals je gewend bent maar dan op een bodem van bloemkool en niet de standaard bloem,gist en olie formule.

bloemkoolpizza main

Handig als je geen gluten eet of als je gewoon een heerlijke gezonde versie wilt proberen!
Ik heb de pizza deze Read more

tijdnood en gezond eten tips (+ receptje couscoussalade)

eten tijdnood

Ik ben de afgelopen twee weken begonnen met mijn nieuwe baan en ik moet je zeggen: vroeg opstaan vind ik niet zo heel erg leuk en half 6 is echt early as hell. Maar het rare vind ik altijd als je dan om kwart voor zeven ’s ochtends in de tram zit en je bent niet de enige die vroeg zijn nest heeft verlaten!
Ik ben nu ook als ik thuiskom best moe en dan wil je lekker en vers eten. Want je wilt het gezond Read more