food diary, wat ik zoal eet als het koud is

Hello hello!

Ik houd van eten en thank God ben ik ook zot van groenten en fruit! Ik merk alleen dat ik in deze tijd veel trek heb in cake en dat soort comfort food. Geen idee of dat komt door het koude weer of doordat ik me op dit moment niet zo lekker in mijn vel voel. Who knows? Ik luister naar mijn lijf en geef het wat nodig lijkt te hebben, don’t be so hard on yourself.

Ik heb smoothies toch echt weer hervonden en pleur alles erin wat ik lekker vind ( bevroren banaan, boerenkool, spinazie, gember, grapefruit, citroensap, kokosmelk, honing en dat soort dingen).

Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben qua eten, check them out:)

niet het meest gezonde maar wel enorm genoten op een cheat day, homemade kippenragout met champignons…
good old breakfast: kwark aangemaakt met cacaopoeder en kaneel, aardbei verse munt en framboosjes. 
In de winter drink ik zoveel liever thee dan water en dan lekker met een beetje honing…
all veggies: in een pan geroerbakt met een zacht garend biologisch eitje 🙂
all veggies#2 spinazie, doperwtjes, tomaat en paprika en ui. Beetje met pesto aangemaakt
geroosterde pompoensoep…als je de pompoen roostert eerst in de oven geeft dit een heerlijke smaak aan je soep!
Groene salade (o.a. tuinboontjes, sperziebonen, avocado) en lekkere twister (zuurdesembrood) met gerookte zalm
De naam van dit mooie ding is een frizzle als ik het goed zeg. Is ook zuurdesembrood met heerlijke zaden en pitjes, en aan de binnenkant zitten gedroogde abrikozen..zo lekker mensen( helemaal als je hem eventjes in een oven of koekenpan warm maakt)
zaterdagavond snack: aangemaakte kwark met cacaopoeder en wat honing met frambozen en verse munt
all veggies, sugarsnaps, vegetarisch gehakt vd lidl, kikkererwten, ui, tomaat en zoete aardappel
groene salade van oa komkommer en avocado (ik vind in een salade de komkommer lekkerder smaken en eten als je deze eerst met een kaasschaaf in dunne plakjes maakt). En dat brood is zo lekker als je deze na even in de oven te hebben geroosterd insmeert met een stukje knoflook (doorsnijden van een teentje en dan de platte kant gebruiken om het brood ermee in te wrijven/schuren) en dan pas je tomaat en mozzarella erop te doen…
beste recept voor guacamole a la mama
ik heb de smoothies weer herontdekt deze winter, vooral vind ik het fijn om te maken als je weinig tijd hebt in de ochtend en je wilt toch even wat gezonds in je systeem hebben zonder al teveel gedoe . Ik doe tegenwoordig kikkererwten en verse gember in mn smoothies, soooo niceeeee
als ik het zo terugzie dan lijkt er heel veel keukenwerk aan te zitten maar niets is minder waar: een aangebraden kippenbout en dan twee tomaten in stukjes erbij met wat verse munt en knoflook en wat olijfolie extra vierge bij het opdienen…genieten dit!

bij cheaten in het weekend hoort een stukje zelfgemaakte cake en cappu (is echt niet moeilijk) 
nieuwe fave healthy snack: boerenkoolchips, voor recept zie een vd laatste posts van me
good old breakie: kwark met aardbei, banaan, bosbessen en geraspte kokos

 

Ik hoop dat je misschien wat inspiratie hebt kunnen halen uit mijn eetideetjes! Have fun in ieder geval met experimenteren enzo!

xoxo Floortje

boerenkoolchips

Boerenkool chips. What?? Ja, boerenkool in chipsvorm. Je hebt vast wel eens in de supermarkt die zakken zien liggen. Behoorlijk prijzig vind ik zo.

Dus besloot ik zelf aan de slag te gaan met boerenkool.

Ik vond bij de Aldi een zak met hele boerenkool en heb op youtube verschillende filmpjes gekeken. Het is een super gemakkelijk recept en je hebt enkel dit nodig:

Boerenkool, olijfolie, peper, zout en een oven of some kind

Verwarm de oven voor op 150 graden

Was de boerenkool

Laat de boerenkool uitlekken

Ontdoe de stelen van hun boerenkoolbladeren en scheur het in kleinere stukjes

Leg een vel bakpapier op een ovenrooster en dump je boerenkool hierop. Ik ‘ masseer’ de boerenkool nadat ik een drup olijfolie erop heb gedaan en verspreid de boerenkool op de plaat

Zet ze in de oven voor een kwartiertje, check tussendoor eventjes of ze goed gaan en je kunt ze een beetje husselen

Als ze klaar zijn zijn ze een beetje bruinig gekleurd, doe ze in een kom en doe er kruiden naar keuze bij. Ik heb gekozen voor heel simpel: peper en zout

Snacken zonder schuldgevoel en jahhhhhhh ze zijn CRISPY en CRUNCHY, maken dus!

 

Oh ja, je zou ook kunnen variëren met oliesoort (bijvoorbeeld sesamolie) of toevoegen van kaas, knoflook etc, het creative!

xoxo Floortje

Bikini ready met dit broccoli receptje!

Dit is voor iedereen die bezig is met healthy food enzo OF voor als je gewoon je broccoli eens anders wilt eten!

broccoli net anders
Ik heb dit receptje voor het eerst 4 jaar geleden ofzo geprobeerd. Ik had het via de fitnesscommunity Bodyrock.
En ik heb het nu weer een beetje herontdekt. Ik ben gek op broccoli maar ik vind het toch lastig om er een lekker
smaakje aan te geven. Ja een hardgekookt eitje en een uitje en kaas is prima, maar niet zoooooo enorm tasty.
Dit wel. Dit is tasty. I promise you. Het heeft een beetje het idee van een quiche(maar dan supergezond).

Wat heb je nodig dan?
– 1 broccoli
– 1 ei
– magere kwark ,3 tot 4 grote eetlepels
– geraspte kaas naar keuze (je kan de kaas weglaten maar dit maakt het oh zo tasty)
– peper en zout enne knoflookpoeder
– ik vind rozemarijn hier heel erg lekker bij smaken,1 takje
– wat citroensap
– drup olijfolie
– bakplaat

Hoe maak je dit dan?

1.
Was je broccoli en snijd de roosjes eraf. Ik snijd ook de stronk van de broccoli mee want dit is supergezond en minstens
zo lekker! Oh ja,zorg dat alles zoveel mogelijk dezelfde maat heeft, dit ivm garingstoestanden

2.
Verwarm je oven voor op 150 graden

3.
Neem je bakplaat endoe drup olijfolie erop ,de broccoli gaat erbij. Ik doe wat citroensap over de broccoli en het takje gaat in stukjes erdoor.
Beetje husselen. Zet de broccoli alvast de oven in zodat het een beetje voor kan garen.

Nu maak je in de tussentijd het magische beslagdingetje: in een kommetje gaat je ei, kwark, peper/zout/knoflookpoeder en je kaas.
Roeren tot een papje en dit gaat over de broccoli.
Verdeel het goedje zoveel mogelijk eroverheen.

4.
Zet de bakplaat weer in de oven nu voor ongeveer een kwartiertje.Ik zeg je serieus, ik check tijden bijna niet tijdens het koken.
Ik ruik,hoor en dan wetik wel hoe laat het is.
In ieder geval,als je broccoli een lekker gekleurd laagje heeft is het goed.

Ik houd ervan om dit zo uit het vuistje op te eten.Je kunt het ook prima eten als side dish bij rijst of pasta.
Het leuke ervan is dat het lekker vult en het smaakt goddelijk! Probeer maar eens. Het is ook totaal niet moeilijk
dus als je geen keukenprinsesje bent, gaat dit je vast en zeker lukken!
Leuk ook om zo je veggies te eten samen met je proteïnen,puur natuur en niet duur! (dat rijmt)

Happy cooking!
xoxo Floortje

beste en meest makkelijke recept voor bloemkoolpizza!

waarschijnlijk heb je er al vaker over gehoord als je into eten bent: bloemkoolpizza!
De toppings zoals je gewend bent maar dan op een bodem van bloemkool en niet de standaard bloem,gist en olie formule.

bloemkoolpizza main

Handig als je geen gluten eet of als je gewoon een heerlijke gezonde versie wilt proberen!
Ik heb de pizza deze Read more