vega boerenkool + Quinoa salade

Het stomen van boerenkool. Als je weer eens wat anders wilt dan een stamppotje a la Holland.
Het voordeel van stomen vind ik dat het zo ontzettend makkelijk is, snel èn je behoudt veel meer van de vitamientjes.
Doen dus!

salademain

Ik heb deze pan in het buitenland gekocht (vaak dan veel goedkoper) maar in elke redelijke winkel (zelfs
op de markt zie je dit soort pannen ook) hebben ze iets gelijksoortig.
Het principe is super simpel: je doet wat water in de onderste pan en dan plaats je het gedeelte met de gaatjes erboven.
Snijd je groenten zo klein mogelijk (sneller klaar) en dat gaat in het bovenste deel. Deksel erop en wachten tot het water kookt.
Deze boerenkool bijvoorbeeld was in 5 minuten klaar.

TIP van mij: ik doe altijd twee eitjes in het water, dan kookt dat gelijk mee, scheelt weer 🙂

Wat nodig?

– wat boerenkool
–  paar worteltjes
– een rasp (hoeft niet fancy te zijn maar zo eentje waar je citroenen mee raspt bijv)
– citroensap,olijfolie, peper,zout,knoflookpoeder & beetje agave
– nootjesmix Xenos, paar cashews
– wat feta of andere kaas die je lekker vindt!
– 3 zongedroogde tomaatjes (en lekker dat vocht mee gebruiken)
– wat gedroogde cranberries
– paar stukjes appel (heb ik er eerlijk gezegd alleen maar in gedaan omdat ik het zonde vond om weg te gooien)
– hardgekookt eitje
– paar scheppen Quinoa (had ik nog over van de vorige dag)

Zo je leest het, ik houd van improviseren, en deze improvisatie was een heerlijk receptje geworden dus ik ga
hem zeker snel weer maken!

Hoe maak je?

– Doe de boerenkool in een kom en voeg wat citroensap en olie erbij. Met je handen masseer je het geheel in de kool

– Rasp wat worteltjes en voeg dit bij de boerenkool. De zongedroogde tomaatjes snijd je fijn en het vocht neem je mee.

– Doe de nootjesmix en cashews in een koekenpan en laat rustig warm worden, af en toe husselen

– snijd je appel in kleine stukjes (eet lekkerder) en dit + cranberries + feta gaat erbij

– eitje snijd je in stukjes, dit + wat Quinoa gaat erbij. Roer alles goed door elkaar en kijk hoeveel peper,zout,
knoflookpoeder en agave het nog kan gebruiken

– Als laatste gaan de noten/zaden erbij.dit maakt het geheel helemaal af en door de warme nootjes krijgt de salade een
heerlijke crunch en toegevoegde smaak.

Probeer hem uit zou ik zeggen! Je kunt hem eten als maaltijd of als side dish…Oh ja hij is helemaal vegetarisch yeah:)

SAMSUNG CAMERA PICTURES
als ie de pan ingaat…
SAMSUNG CAMERA PICTURES
als ie ready is…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
I couldn’t resist the flowers…

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES
Ik nam hem o.a. mee als lunch!

 

xoxo Floortje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

CommentLuv badge