food diary, wat ik zoal eet als het koud is

Hello hello!

Ik houd van eten en thank God ben ik ook zot van groenten en fruit! Ik merk alleen dat ik in deze tijd veel trek heb in cake en dat soort comfort food. Geen idee of dat komt door het koude weer of doordat ik me op dit moment niet zo lekker in mijn vel voel. Who knows? Ik luister naar mijn lijf en geef het wat nodig lijkt te hebben, don’t be so hard on yourself.

Ik heb smoothies toch echt weer hervonden en pleur alles erin wat ik lekker vind ( bevroren banaan, boerenkool, spinazie, gember, grapefruit, citroensap, kokosmelk, honing en dat soort dingen).

Dus mocht je wat inspiratie nodig hebben qua eten, check them out:)

niet het meest gezonde maar wel enorm genoten op een cheat day, homemade kippenragout met champignons…
good old breakfast: kwark aangemaakt met cacaopoeder en kaneel, aardbei verse munt en framboosjes. 
In de winter drink ik zoveel liever thee dan water en dan lekker met een beetje honing…
all veggies: in een pan geroerbakt met een zacht garend biologisch eitje 🙂
all veggies#2 spinazie, doperwtjes, tomaat en paprika en ui. Beetje met pesto aangemaakt
geroosterde pompoensoep…als je de pompoen roostert eerst in de oven geeft dit een heerlijke smaak aan je soep!
Groene salade (o.a. tuinboontjes, sperziebonen, avocado) en lekkere twister (zuurdesembrood) met gerookte zalm
De naam van dit mooie ding is een frizzle als ik het goed zeg. Is ook zuurdesembrood met heerlijke zaden en pitjes, en aan de binnenkant zitten gedroogde abrikozen..zo lekker mensen( helemaal als je hem eventjes in een oven of koekenpan warm maakt)
zaterdagavond snack: aangemaakte kwark met cacaopoeder en wat honing met frambozen en verse munt
all veggies, sugarsnaps, vegetarisch gehakt vd lidl, kikkererwten, ui, tomaat en zoete aardappel
groene salade van oa komkommer en avocado (ik vind in een salade de komkommer lekkerder smaken en eten als je deze eerst met een kaasschaaf in dunne plakjes maakt). En dat brood is zo lekker als je deze na even in de oven te hebben geroosterd insmeert met een stukje knoflook (doorsnijden van een teentje en dan de platte kant gebruiken om het brood ermee in te wrijven/schuren) en dan pas je tomaat en mozzarella erop te doen…
beste recept voor guacamole a la mama
ik heb de smoothies weer herontdekt deze winter, vooral vind ik het fijn om te maken als je weinig tijd hebt in de ochtend en je wilt toch even wat gezonds in je systeem hebben zonder al teveel gedoe . Ik doe tegenwoordig kikkererwten en verse gember in mn smoothies, soooo niceeeee
als ik het zo terugzie dan lijkt er heel veel keukenwerk aan te zitten maar niets is minder waar: een aangebraden kippenbout en dan twee tomaten in stukjes erbij met wat verse munt en knoflook en wat olijfolie extra vierge bij het opdienen…genieten dit!

bij cheaten in het weekend hoort een stukje zelfgemaakte cake en cappu (is echt niet moeilijk) 
nieuwe fave healthy snack: boerenkoolchips, voor recept zie een vd laatste posts van me
good old breakie: kwark met aardbei, banaan, bosbessen en geraspte kokos

 

Ik hoop dat je misschien wat inspiratie hebt kunnen halen uit mijn eetideetjes! Have fun in ieder geval met experimenteren enzo!

xoxo Floortje

video: zo maak ik mijn favoriete soep

Jahh,

ik heb weer een video online gezet waarin ik stap voor stap laat zien hoe je mijn favoriete soep maakt.

Ik maak gebruik van een paar simpele ingrediënten:

– rundergehakt (of ander vlees naar keuze)
– kurkuma (of een ander kruid naar keuze)
– laurierblaadje
– peper
– pakje vegetable soup van de appie
– soepgroente/roerbakmix
– diepvrieserwtjes zijn wel heel lekker

optioneel:
– teentje knoflook aan het einde is wel extra lekker
– eventueel aardappel of extra pasta toevoegen als je het nog vullender wilt
– ik vind verse spinazie en wat geraspte kaas wel heel lekker om bij het opdienen toe te voegen!

Deze soep is ideaal om te maken als je weinig tijd hebt, en wordt naar verloop van tijd alleen maar
lekkerder vind ik.
Ik vries hem in kleine porties in en dan heb ik als ik thuiskom van sporten of een lange dag altijd
iets lekkers om te eten. En kom je minder in de verleiding om te snacken…

Als je hem bewaart in een afgesloten bak heb je er zeker 5 tot 7 dagen plezier van!

Hier kun je de video bekijken:

Happy cooking!

xoxo Floortje

makkelijke pompoen-kippensoep

het is weer zover. Je wilt een warme kop soep want een salade is toch echt te koud op zichzelf. Ik vind zelf eigenlijk vrij weinig smaak zitten aan soep uit blik of karton. En het is zooooooo ontzettend gemakkelijk om je eigen soepje te maken, vooral als je toegang hebt tot een goede (super)markt die lekkere seizoensgroenten verkopen.
Ik ga je stap voor stap laten zien hoe je de soep maakt.

pompoen kippensoepNodig?

– een grote ui of twee kleintjes Read more

Tasty tomatensoep met citroenrasp

Dear Foodies,

Het winterweer is begonnen en het is KOUD. Soep is dus een uitstekende manier om jezelf lekker warm te houden. Ik heb voor 1 euro op de (Haagse) markt een zak vol tomaten gekocht en thuis aangekomen wilde ik soep maken. Ik vind het heerlijk om soep te maken; het is ontspannend, je hoort en ruikt je pannetje lekker pruttelen op het vuur en het is zooo gemakkelijk (en lekker!). Ik heb een hoop soep kunnen maken en een gedeelte heb ik al ingevroren en de rest smikkel ik gewoon op deze dagen. Lekker ook als tussendoortje of bij je eten. Net wat je wilt natuurlijk.

tasty soup

Wat heb je nodig?

I  n  g  r  e  d  i  ë  n  t  e  n

 twee teentjes knoflook

een stuk of tien tomaten (als je vleestomaten gebruikt neem je er liever 5)

een zoete aardappel

beetje zout

beetje peper

1 liter water

paprikapoeder

citroenrasp van een halve citroen

1 laurierblaadje

Hoe maak je het?

w  i  j  z  e


Je neemt je grootste pan en giet er zo’n twee eetlepels olijfolie in. Fruit je ui aan totdat het een beetje glazig wordt en lekker begint te ruiken en doe er een snufje zout bij zodat ze niet te donker worden. Hak je knoflook fijn en doe er ongeveer 2/3 bij (de rest doe je er later bij). 

Zorg dat het mengsel glazig is en voeg dan je tomaten toe. Ik heb enkel het hart eruit gesneden en het velletje heb ik lekker laten zitten. Je paprikapoeder (ik houd van veeeeeel paprikapoeder, vooral bij tomaten, maar zorg dat je zeker 1 eetlepel erbij doet). 


Laat dit eventjes pruttelen. Snijd in de tussentijd je zoete aardappel (na deze gewassen te hebben) in kleine stukjes en voeg deze bij je tomaten. Na ongeveer 3 minuutjes voeg je een liter water erbij. Ik gebruik geen bouillonblokjes omdat hier zoveel ZOUT in zit. Ik voeg mijn zout toe naar eigen wens. En de smaak haal ik ook uit mijn verse producten. 

Zorg dat je een halve citroen wast en enkel het gele velletje ervan raspt. Het witte gedeelte is erg bitter en dat willen we niet in onze soep. Een laurierblaadje gaat er ook bij.


g  e  d  u  l  d


Nu is het een kwestie van het vuur wat lager zetten en laat het zijn werk doen. Af en toe eventjes kijken naar je soep en als je denkt dat het meer water nodig heeft, doe je dat. Koken doe je ook op gevoel en de ene keer heb je zoveel water nodig, en de andere keer weer wat minder. In deze fase doe je ook het laatste beetje knoflook erbij.  


Als al je groenten lekker zacht zijn en je het lekker vindt ruiken is deze waarschijnlijk klaar. Haal je pan van het vuur en neem je staafmixer. (ik vind dat toch het makkelijkste; het ziet er mooier uit en ik heb het idee dat alle smaken goed mengen). Let op; vergeet niet je laurierblaadje eruit te vissen!


Soep moet je niet knoertheet eten, dus wacht eventjes met opdienen. Zo kun je ook beter proeven of het nog wat nodig heeft van extra peper of zout. Ik serveer het graag met nog een beetje extra vierge olijfolie en in dit geval wat roomkaas en wat bosui in ringetjes.


Enjoy!

xoxo Floortje doodle heart