Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

mijn versie van de banaanpannenkoekjes (gezond en nog meer smaak)

je hebt ze vast al meerdere malen voorbij zien komen, de banaanpannenkoekjes van (ik heb het via haar in ieder geval) Cassey, Blogilates. Heel simpel, je neemt een rijpe banaan, prakt deze en voeg 1 of 2 eitjes toe, klaar.

Nu was ik vanmorgen opgestaan en ik had zin in een royal breakfast. Tuurlijk die pannenkoekjes horen daar bij. Maar ik wilde er wat extra’s van maken. Dus ik deed het volgende.

pannenkoek main

 

IMG_4873

IMG_4877

IMG_4878

IMG_4879

 

Eventjes over mijn keukenapparaatje van Lidl

Ik houd van de Lidl en echt, mocht je er eens lopen, let op de keukenapparaatjes die ze er hebben. Ik heb zo voor twaalf euro dit hak apparaatje gescoord! En het werkt echt geweldig…Ik maak er sausjes mee, beslag, ik maal mijn havermout of nootjes fijn…kortom everything! Ik raad je echt aan, als je het voor jezelf makkelijk wilt houden in de keuken, om zo’n soort machine te kopen. het is het dubbel en dwars waard!

IMG_4866

Wat heb je nodig voor deze pannenkoekjes, of is het pannekoekjes?

– rijpe banaan
– 2 eitjes

mijn toevoegingen die het extra- over- the- top lekker maken:

– 2 eetlepels havermout
– snufje kaneel
– snufje zeezout
– 1 eetlepel bloem (ik vind dat dit zorgt voor een extra lekkere crunch + bite, maar je kunt dit weglaten)
– amandelmelk, 1 eetlepel
– beetje agavesiroop/honing (2 theelepeltjes ongeveer…)

Topping ideetjes:
– (vers) fruit, ik heb deze keer mango gekozen maar aardbeien en bosbessen zijn ook favoriet
– extra extra zoet, maple syrup/stroop/appelstroop/honing
– geraspte kokos
– poedersuiker

Hoe maak je het?

– doe alle ingrediĆ«nten in de machine/blender kan trouwens ook! Of oldscool met een vork alles lekker prakken tot een beslagje

– pan met goede anti aanbaklaag, ik heb zo’n keramische Tefal pan gekocht voor 15EUR bij de Kruidvat, score! en laat hem lekker warm worden, ik gebruik kokosolie omdat die van mij reukloos en smaakloos is. Giet wat van je beslagje erin (ongeveer 1 kleine en 2 grote pancakes haal ik hier uit) en draai een beetje zodat het beslagje verspreid wordt. Laat het staan.

– Je ziet dat de pannenkoek klaar is om omgedraaid te worden als je heel voorzichtig met een spatel tegen de rand drukt.Als deze meegeeft en niet kapot gaat, is ie klaar om gekeerd te worden. Zie foto.

– Als de andere kant ook lekker bruin is gebakken kun je hem oppeuzelen. Zoveel werk is dit niet toch jongens? Gooi erop wat JIJ LEKKER VINDT!

IMG_4869

IMG_4871

 

 

IMG_4872

Koffietip:

Ik dronk altijd espresso. Maar sinds kort drink ik sterke koffie met een scheutje melk, schijnt een beetje te helpen tegen eventuele aanslag op je tanden… En ik heb gister Amandelmelk gekocht met een vanillesmaakje. Wat ik doe:
-giet je koffie in een kopje
– giet een beetje koude( ik ben lui dus warm het niet eens op) melk erop
– neem zo’n melkopkloppertje (bij de Ikea zag ik deze laatst voor heel goedkoop) en dan meng je het geheel.
– als je het drinkt, serieus, die vanillesmaak met die sterke koffie, its HEAVEN…van de zomer ga ik zeker experimenteren om mijn eigen frappĆ© te maken, yessss!

IMG_4875

IMG_4876

 

Ziezo, dat was mijn versie van de banaanpannenkoekjes, probeer het zeker eens uit want ze zijn zalig!

xoxo Floortje2 thoughts on “mijn versie van de banaanpannenkoekjes (gezond en nog meer smaak)”

  • heerlijk zijn die pannenkoekjes. maak ze ook regelmatig. wat ook lekker is. kokos door het beslag doen ipv havermout en bloem.

    mooie foto’s ook!

  • dankjewel voor het compliment en de tip Diana! Ik vind jouw blog een lust voor het oog, en ik mag het wel als mensen hun mening durven te uiten zoals jouw recente post over beautybloggers, heerlijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code