Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

Met heel veel plezier deel ik (Floor) hier al mijn BUDGET tips en tricks voor een gezonde lifestyle! Receptjes, workout tips en meer... Pssst: ongezonde cheatmomentjes horen hier ook bij :)

leer mij wat beter kennen: hoe ik heb leren koken

Ik ben altijd al dol geweest op koken. Vandaag vertel ik jullie hoe ik heb geleerd om te koken en wat ik er zo leuk aan vind! Op deze manier hoop ik dat je mij iets beter leert kennen…enjoy (oh en je mag stiekem wel een beetje gniffelen om mijn jeugdfoto’s)!

main pic koken begin

Als kind

Ik herinner mij nog goed dat elke vrijdagmiddag als ik thuiskwam van de basisschool ging bakken met mijn mama. Dat was heel vaak een cake maar appelflappen vond ik ook erg leuk om te maken. Ik denk dat een appelflap ook het alleerste gerechtje was dat ik heb geleerd zelf te maken. De keuken vond ik de gezelligste plek van het huis. Hier gebeurde de magic hihi( en nog steeds).
Mijn mama vond het altijd gezellig om samen te koken en om ons erbij te betrekken. Als wij bijvoorbeeld een verjaardagsfeestje gaven bedachten we samen hapjes om te maken. Ik geloof dat ik in deze periode heel nieuwsgierig was naar lekker koken. Mijn moeder maakte altijd alles ‘from scratch’ dus we aten altijd vers en lekker.

IMG_4515

 

Hier was ik dus bezig met de beslagkom aan het leeg likken. Hence the face met chocoladevlekken…

IMG_4516

 

Op vakantie altijd al bezig met zandtaartjes maken…

IMG_4517

 

Heel belangrijk, toastjes smeren!

IMG_4518

 

Samen met mijn zus, een kwarktaart hadden we samen gemaakt, good thing dat ik een beugel heb gehad…

Als puber

In mijn pubertijd werkte mijn mama fulltime wat betekende dat ik als ik klaar was met school er thuis een briefje klaarlag met de boodschap of ik uien wilde snijden en de spercibonen af kon halen. Snel veranderde deze boodschap in: maak maar wat lekkers klaar!
In die tijd was in Nederland Jamie Oliver op tv. Ik weet nog dat ik hem zag koken en dacht; hoe makkelijk ziet dit eruit en ik wil dit ook doen! Dus, en hier begon ik mee, maakte ik aardappeltjes uit de oven met rozemarijn en knoflook. Het was goed gelukt. Ik begon mij te interesseren in smaken en wat lekker smaakt bij elkaar. Jamie Oliver gebruikt altijd verse knoflook en peterselie en basilicum. Het maakt echt alle verschil. Ik zat altijd voor de tv met een notitieboekje en schreef alles op wat ik hem zag doen. En als mijn mama thuiskwam stond het eten klaar. In deze periode ben ik echt gaan leren hoe je moet koken.

IMG_4524

Als studente

Toen ik Italiaans studeerde in Amsterdam leerde ik een meisje kennen: Marcelle Teunissen. Dit meisje was net zo gek van eten als ik.Wij zaten vaak in de pauze taartjes te eten…good old times. Haar familie heeft een specialiteitenzaak en ze verkopen vooral lekkere Italiaanse hapjes. In deze tijd kocht ik mijn eerste kookboek: Jamie Oliver, The naked chef is terug. Ik bladerde door zijn boek en werd helemaal enthousiast. Vooral als ik las hoe hij een salade opmaakte. Dit doe ik nog steeds. Je kunt heel makkelijk een salade er ‘ingewikkeld’ uit laten zien en super lekker tegelijkertijd. Ik maakte veel dingetjes uit dit boek en nog steeds.

In deze tijd gebeurde het vaak dat ik ergens inspiratie opdeed en dit opschreef op post its of mijn notitieboekje. Ook haalde ik inspiratie uit mijn reisjes naar o.a. Italie, Marokko Spanje, Griekenland en Frankrijk. Ook ontwikkelde mijn smaak steeds beter. Ik merk nu bijvoorbeeld, als ik in een cafe zit en een koffie bestel, deze soms niet goed is klaargemaakt of dat het apparaat niet goed is schoongemaakt waardoor een zurige smaak opkomt. Ik zeg dit dan ook gewoon en drink em niet op. Vroeger had ik dit nooit gedurfd. Maar ik betaal ervoor. en it better be good want thuis kan ik ook een cappu maken…
Ook haal ik veel inspiratie uit tijdschriften, ik scheur bladzijdes met recepten eruit en deze komen terecht in een map. Heerlijk vind ik dit. Een soort fotoalbum maar dan met praktische waarde.

IMG_4521

IMG_4519

IMG_4520

IMG_4523

Nu

Ik woon al aardig wat jaartjes op mijzelf en weet nu hoe te koken. Soms gaat het wel eens mis maar dat is meestal als ik echt te weinig tijd/geduld heb of als ik een off day heb. Maar ik vind koken steeds meer een ontspannende bezigheid. Het is ook echt niet moeilijk en mij lijkt het hartstikke leuk om kinderen en jonge volwassenen dit bij te brengen. Het is zo belangrijk dat we lekker en goed eten en niet die kant en klare pizza’s. Want ook door mijn boekje ‘ echt eten’ ben ik nog bewuster gaan kijken naar eten. Ik loop vaak op een markt en dan ben ik gewoon blij als ik lekkere verse groentes zie of heerlijk fruit. Dan krijg ik instant ideeën voor lekkere receptjes.
Ik ben blij dat ik vroeger al begonnen met koken en dat mijn mama mij zo gestimuleerd heeft want het voelt goed om iets ‘ te kunnen’ als je begrijpt wat ik bedoel. Iets wat jou jou maakt. Daarom wilde ik ook o.a. bloggen over eten. Ik vind het zo ontzettend leuk om mij hiermee bezig te houden!
Eten is nooit saai 🙂

IMG_4522

 

xoxo Floortje2 thoughts on “leer mij wat beter kennen: hoe ik heb leren koken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code