beste en meest makkelijke recept voor bloemkoolpizza!

waarschijnlijk heb je er al vaker over gehoord als je into eten bent: bloemkoolpizza!
De toppings zoals je gewend bent maar dan op een bodem van bloemkool en niet de standaard bloem,gist en olie formule.

bloemkoolpizza main

Handig als je geen gluten eet of als je gewoon een heerlijke gezonde versie wilt proberen!
Ik heb de pizza deze keer niet zelf gemaakt maar een hele lieve vriendin die into een healthy lifestyle is had em gemaakt
en ik moet je zeggen: je beleeft datzelfde pizza- momentje! Een echte aanrader dus!

Wat heb je nodig voor de bodem?

– halve bloemkool
– 1 eitje
– peper & zout
– ongeveer 50 gram geraspte kaas naar keuze

Hoe maak je het?

1. Okay,  de bodem is het meest bewerkelijke, dus daar beginnen we mee: halveer je bloemkool en snijd de roosjes er vanaf.
Gebruik een rasp of een fancy foodprocessor om de bloemkool mee fijn te malen.

2. Gaar de bloemkool kort in een koekenpan zonder olie zodat het vocht vrijkomt. Ongeveer 10 minuutjes op een middelhoog
vuurtje is voldoende. Het hoeft geen kleurtje te krijgen, je voelt gewoon af en toe of het wat droger is geworden. Laat
eventjes afkoelen.

3. Meng nu het ei, de kruiden en de kaas met de bloemkool en roer het tot een geheel. Let op! Je krijgt niet hetzelfde soort
deeg als je met bloem zou krijgen, maak je geen zorgen dit komt helemaal goed!
Mijn vriendin had mozzarella gebruikt (Paleo- style) maar hoe harder je kaas, hoe beter dit de bodem bij elkaar houdt.
Dus een Parmezaanse kaas (de verse) is ideaal hiervoor. Maar je kunt zelf bepalen wat je erin stopt!

4. Leg een velletje bakpapier op een bakplaat en leg hier de inhoud op. Gebruik je vingers om het deeg een beetje te vormen
naar een pizza vorm. Plaats de bodem in een voorverwarmde oven op 180 graden voor zo’n 15 minuutjes zodat ie voorgaart en mooi
goudbruin wordt.

5. Voordat je de toppings erop doet laat je het beste de bodem even afkoelen!
Op deze pizza zit tomatensaus met wat Italiaanse kruiden, champignons, paprika en mozzarella en tijm.
Je kunt geheel zelf bepalen wat je erop doet, stukjes kipfilet of Turkse worst gaat ook heerlijk zijn. Wat spinazie,
cherrytomaatjes en olijven en rode ui zal ook niet verkeerd zijn!

6. Nu gaat je pizza nog even voor 5 tot 10 minuutjes de oven in.

7. Oh ja, als je hem voorzichtig van het bakpapier kunt friemelen en even op een rooster zet, zodat er lucht onder kan komen, voorkom je dat hij nattig wordt aan de onderkant van de bodem ivm de stoom. En ja, houd er rekening mee dat de pizza niet zoooo knapperig is als je traditionele pizza. Maar ECHT, de smaak van de bodem is verrukkelijk en het feit dat deze glutenvrij is,maakt dat je GUILTYFREE kan genieten yeah!

Buon appetito!

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

SAMSUNG CAMERA PICTURES

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

AlphaOmega Captcha Classica  –  Enter Security Code
     
 

CommentLuv badge